Μέση Ανατολή: Νέος βομβαρδισμός του Ισραήλ στον Λίβανο – Με δυναμικά πυρά απειλεί το Ιράν

Νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός εναντίον του Λιβάνου τα ξημερώματα της Πέμπτης, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, την ώρα που το Τελ Αβίβ προειδοποιεί ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα αντίποινα στις επιθέσεις του Ιράν.

Τα νέα αεροπορικά πλήγματα έπληξαν, μεταξύ άλλων, κέντρο άμεσης βοήθειας οργάνωσης συνδεδεμένης με τη Χεζμπολάχ, ενώ οι χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο συνεχίζονται αδιάκοπα.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ενημέρωσε ότι ακόμη επτά τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης των αμάχων από τομείς νοτίων προαστίων της Βηρυτού, των Χαρέτ Χράικ, Μπουρζ αλ Μπαράζνα και Χαντάθ Γαρμπ.

Εξάλλου χθες Τετάρτη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν τρεις ανθρώπους στη Δαμασκό, μεταξύ τους τον γαμπρό του ηγέτη του σιιτικού κινήματος Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με ΜΚΟ. «Ο Χασάν Τζαφάρ αλ Κάσιρ, γαμπρός του Χασάν Νασράλα, είναι το ένα από τα δυο θύματα από τον Λίβανο ισραηλινής επιδρομής σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συνοικία Μέζα της Δαμασκού», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μπροστά στον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου στην περιοχή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, αφού την προηγουμένη επαναβεβαίωσε την «πλήρη» υποστήριξή του στο Ισραήλ.

Με πιο «δυναμικά» αντίποινα προειδοποιεί το Ιράν αν χτυπήσει το Ισραήλ

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν υποσχέθηκε πως θα υπάρξει «πιο δυναμική απάντηση» σε περίπτωση αντιποίνων του Ισραήλ, επιμένοντας ταυτόχρονα πως η Ισλαμική Δημοκρατία δεν επιδιώκει «πόλεμο».

Το ίδιο μήνυμα έστειλαν οι Φρουροί της Επανάστασης από την πρώτη στιγμή που εξαπέλυσαν τα πυρά τους σε βάρος του Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης (1/10) όταν ως αντίποινα στους θανάτους ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Keywords
Αναζητήσεις
mesi-anatoli-neos-vomvardismos-tou-israil-ston-livano--me-dynamika-pyra-apeilei-to-iran.htm
Τυχαία Θέματα