Μυτιληναίος: Εκτακτη ΓΣ για αγορά ιδίων μετοχών στις 27/3

10:39 5/3/2020 - Πηγή: BankWars

Εκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την έγκριση προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών προανήγγειλε η Μυτιληναίος 

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν αποφάσεώς του που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του της 5ης Μαρτίου 2020, καλεί τους Μετόχους της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 27η Μαρτίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 μ.μ., στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στο Δήμο Αμαρουσίου Αττικής, οδός Αρτέμιδος αρ. 8, στην αίθουσα Auditorium. Σε περίπτωση μη επιτεύξεως της απαιτούμενης από το

νόμο απαρτίας, το Διοικητικό Συμβούλιο με την παρούσα πρόσκληση καλεί τους Μετόχους της Εταιρείας σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 7η Απριλίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 μ.μ. στον ίδιο τόπο.

ΘΕΜΑ MONO ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Έγκριση Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 με σκοπό τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου και την ακύρωσή τους, ή/και τη διανομή τους στο προσωπικό ή/και σε μέλη της διοίκησης της Εταιρείας ή/και συνδεδεμένης εταιρείας, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα πολιτική αμοιβών.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση:

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι της Εταιρείας στο αρχείο των Άυλων Τίτλων της Εταιρείας, το οποίο τηρείται ηλεκτρονικά στην εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΛΚΑΤ) κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας που προηγείται της αρχικής συνεδρίασης, ήτοι την 22α Μαρτίου 2020 (ημερομηνία καταγραφής). Η ως άνω ημερομηνία καταγραφής ισχύει και στην περίπτωση εξ αναβολής ή επαναληπτικής συνεδρίασης δεδομένου ότι η εξ αναβολής ή επαναληπτική συνεδρίαση δεν απέχει περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες από την ημερομηνία καταγραφής κατ’ άρθρο 124 παρ. 6 του νόμου 4548/2018. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση επαναληπτικής συνέλευσης δεν θα δημοσιευθεί νέα πρόσκληση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 130 του νόμου 4548/2018. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας μπορεί να γίνεται με κάθε νόμιμο μέσο και πάντως βάσει ενημέρωσης που λαμβάνει η Εταιρεία απευθείας με ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρείας με τα αρχεία της ΕΛΚΑΤ. Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην έκτακτη γενική συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την ως άνω ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του άρθρου 124 του νόμου 4548/2018, οι μέτοχοι μετέχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση μόνο μετά από άδειά της. Στο Καταστατικό της Εταιρείας προβλέπεται, ωστόσο δεν έχει υλοποιηθεί τεχνικά, η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία εξ αποστάσεως είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε δια αλληλογραφίας. Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής όπως αυτή ορίζεται ανωτέρω και στην οικεία έκτακτη γενική συνέλευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα