Ολυμπιακοί Αγώνες: Ακυρώθηκε και σήμερα Δευτέρα η προπόνηση κολύμβησης στον Σηκουάνα λόγω ρύπανσης

Ακύρωσαν -για δεύτερη μέρα και 24 ώρες πριν από τον αγώνα των Ανδρών- οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι την προπόνηση στον Σηκουάνα της κολύμβησης στο τρίαθλο, μετά την έντονη βροχόπτωση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας που αύξησε τόσο τα επίπεδα ρύπανσης όσο και την ταχύτητα του ρεύματος.

Πενήντα πέντε αθλητές του τριάθλου έχουν προγραμματιστεί να παραταχθούν στις 8 αύριο Τρίτη σε έναν πλωτήρα στη Γέφυρα του Αλέξανδρου ΙΙΙ και να βουτήξουν

στον Σηκουάνα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από το 1900 που αθλητές αγωνίζονται σε ποτάμι σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ατομικός αγώνας Γυναικών είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη, επίσης στις 8.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παρισιού 2024 Ετιέν Τομπουά δήλωσε βέβαιος ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί και ότι οι διοργανωτές υπολογίζουν σε μια μέρα με ηλιοφάνεια σήμερα Δευτέρα, για να μειωθεί το επίπεδο του νερού στο ποτάμι και να επιβραδυνθεί το ρεύμα.

«Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση την Τρίτη» είπε συγκεκριμένα ο Τομπουά σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Η απαιτούμενη παροχή του ποταμού ενός κυβικού ανά δευτερόλεπτο έχει καλυφθεί και δεν έχουμε θέμα». Πάντως, οι αθλητές θα ενημερωθούν άμεσα σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα.

Η Γαλλία έχει επενδύσει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες υποδομές για να μειώσει τις ποσότητες των λυμάτων που ρέουν στον ποταμό.

Η προπόνηση της Κυριακής ακυρώθηκε επίσης, αφού οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο έδειξαν ότι η ποιότητα του νερού δεν πληρούσε το απαιτούμενο όριο.

«Δεδομένης της πρόγνωσης του καιρού για τις επόμενες 36 ώρες, το Παρίσι 2024 και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου είναι βέβαιοι ότι η ποιότητα του νερού θα επιστρέψει κάτω από τα όρια πριν από την έναρξη των αγώνων στις 30 Ιουλίου» ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωσή τους σήμερα Δευτέρα.

Keywords
Αναζητήσεις
olybiakoi-agones-akyrothike-kai-simera-deftera-i-proponisi-kolymvisis-ston-sikouana-logo-rypansis.htm
Τυχαία Θέματα