Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη – Χωρίς συγκοινωνίες και ταξί η Αθήνα – Συγκεντρώσεις για την ακρίβεια από τα συνδικάτα

upd: 01.59 – 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ για σήμερα Τετάρτη με αιχμή την ακρίβεια και το υπέρμετρο ενεργειακό κόστος.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις θα οργανωθούν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Χωρίς Μετρό στις γραμμές 2 και 3 και χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει σήμερα, Τετάρτη, από τις 5 το πρωί και μέχρι και τις  5 το πρωί της Πέμπτης, η Αθήνα, έπειτα από νεότερες αποφάσεις των συνδικάτων.

Νωρίτερα, η στάση εργασίας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ (μέσα σταθερής τροχιάς και λεωφορεία) κρίθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Κατά των κινητοποιήσεων είχαν προσφύγει στα δικαστήρια οι διοικήσεις των φορέων. Έτσι, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους και να μετατρέψουν τις αρχικά ανακοινωθείσες στάσεις εργασίας τους σε 24ωρη απεργία υπό την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ.
Με τα νέα δεδομένα, τα μέσα μεταφοράς σήμερα, Τετάρτη, θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

– Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ): Κυκλοφορία και δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.

– Γραμμές 2 και 3 (Μετρό): 24ωρη απεργία και κανένα δρομολόγιο.

Τραμ: Δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00.

Λεωφορεία: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο.

– Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο.

Στην απεργία επίσης συμμετέχουν:

Το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ.

Η ΠΝΟ.  Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Οι υπηρεσίες του δημοσίου ,εφορίες, σχολεία, πολεοδομίες νομαρχίες και δήμοι αναμένεται να υπολειτουργήσουν ενώ παρόντες στην απεργία δήλωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στιςσυνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια.

Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικάείδη πρώτης ανάγκης.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη.

Αυξήσεις τώρα στους μισθούς ζητά η ΑΔΕΔΥ καθώς “οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα