Ποιος υπουργός θα καταγγείλει τώρα το Ελληνικό; – ΑΠΟΨΗ

08:18 8/6/2016 - Πηγή: BankWars

Από το capital.gr

Του Δημήτρη ΠαπακωνσταντίνουΤο μόνο θετικό που βγήκε από όλη αυτή την υπόθεση της αξιολόγησης είναι ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε έστω και δια της βίας να προχωρήσει κάποιες σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις. Δεν τους άφησαν περιθώρια ελιγμών. Όπως το Ελληνικό, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τον ΟΛΠ, που θα τελειώσει παρά τα συνδικαλιστικά τερτίπια.

Βεβαίως υπάρχει η πιθανότητα στο μυαλό αρκετών κυβερνητικών στελεχών να υπάρχουν πίσω σκέψεις ως προς το… implementation.

Την εφαρμογή. Γιατί δυστυχώς έχουν τη νοοτροπία του.., άλλο υπογράφω και άλλο υλοποιώ. Προφανώς αρκετοί την παροιμία περί του ότι πρέπει να προσέχει κανείς πού βάζει την… υπογραφή του την αγνοούν. Όμως σιγά σιγά τα ψέμματα τελειώνουν και μαζί και τα περιθώρια να παραπλανήσουν.

Αν και δεν αποκλείεται καθόλου να εμφανιστεί πάλι κανένας υπουργός-πιθανότατα αρμόδιος- και να καταγγείλει τη σύμβαση ως απαράδεκτη, ασύμφορη ή αντιλαϊκή. Ή ότι πρόκειται για “ξεπούλημα” με το “μαχαίρι στο λαιμό”. Μπορεί. Πολλά μπορεί να ακουστούν για να δικαιολογηθεί μία ακόμα κωλοτούμπα… Το έχουμε δει άλλωστε στο παρελθόν και από τον Δρίτσα και από τον Σπίρτζη. Εδώ βγήκε τις προάλλες ο Καμμένος και χαρακτήριζε εγκληματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που μόλις είχε ψηφίσει! Μύλος! Οπότε τίποτε δεν πρέπει να μας εκπλήσσει… Για να δούμε ποιος θα βγει τώρα να καταγγείλει το Ελληνικό…

Ανεξάρτητα όμως από τις ιδεοληψίες και τις εμμονές ή τα επικοινωνιακά τερτίπια, είναι ευκαιρία να αντιληφθούν στην κυβέρνηση ότι μέσω των παραχωρήσεων αυτών μπορεί να κινηθεί μία βαλτωμένη αναπτυξιακή διαδικασία. Και οι επενδύσεις αυτές ακόμη και αν υπό κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να έχουν αποφέρει ακόμη περισσότερα άμεσα οφέλη για το δημόσιο δεν παύει να αποτελούν τη μόνη πηγή ενίσχυσης του ΑΕΠ αυτής της ρημαγμένης χώρας.

Καλό θα ήταν λοιπόν αφού γίνει η αρχή έστω και υπό συνθήκες ασφυκτικών πιέσεων, να αξιοποιηθεί αυτή η συγκυρία ως αφορμή για μία αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων. Για να αναπνεύσει η οικονομία και η χώρα χρειάζονται κίνητρα και όχι αντικίνητρα όπως σήμερα συμβαίνει μέσω της φορολογικής λαίλαπας που ισοπεδώνει την επιχειρηματικότητα. Θα αντιληφθούν την ευκαιρία; Μακάρι, αν και πολύ δύσκολα…

Keywords
Τυχαία Θέματα