Πως συνδέει ο Μητσοτάκης την αντιπαράθεση Μακρόν-Λεπέν με την Ελλάδα

Την αντιπαράθεση μεταξύ Μακρόν και Λεπέν στις γαλλικές εκλογές, συνέδεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ελληνική πραγματικότητα και τα διλήμματα που διαμορφώνουν τις διαχωριστικές γραμμές στη χώρα μας, ενώ αναφερόμενος στο 14ο συνέδριο, τόνισε με έμφαση ότι η ΝΔ είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί

να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας, και την προσαρμογή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Στην παρέμβασή του απόψε στην Προσυνεδριακή Συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στο Χαλάνδρι, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

“Αν δείτε τι γίνεται σήμερα στην Γαλλία θα διαπιστώσετε ότι ουσιαστικά η μάχη μεταξύ του Προέδρου Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν δεν είναι μια ιδεολογική μάχη. Είναι μια μάχη μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων περί προόδου και συντήρησης.

Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι διαμορφώνονται και τα πολιτικά διλήμματα στη χώρα μας. Πείτε μου εσείς αν όλα αυτά τα ωραία πράγματα που κάνουμε στο gov.gr έχουν κομματικό χρώμα. Αν είναι Δεξιά, αν είναι Κεντρώα, αν είναι Αριστερά. Δεν είναι ούτε Δεξιά, ούτε Κεντρώα, ούτε Αριστερά. Είναι σωστά και προοδευτικά. Είναι μέτρα που σέβονται τον πολίτη και είναι μέτρα που αποδεικνύουν ότι αυτή η παράταξη βάζει πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. Αυτές, λοιπόν, οι νέες διαχωριστικές γραμμές θα διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο και καθώς θα πηγαίνουμε και προς τις επόμενες εθνικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το ΄23.”.

Μιλώντας για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ είπε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή την κατεύθυνση, και τόνισε ότι θα πιστοποιηθεί “κάτι το οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το γνωρίζει, έστω και αν μπορεί να μην μας ψηφίζουν όλοι: ότι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας, την προσαρμογή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι η μεγάλη μας παράταξη, είναι η Νέα Δημοκρατία”.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της κυβέρνησης και στις κρίσεις που αντιμετώπισε και επισήμανε ότι “τις διαχειριστήκαμε όλες αυτές τις κρίσεις, πιστεύω, με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Δεν σταματήσαμε όμως, δε σταματήσαμε ούτε στιγμή να υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, προς όφελος των πολιτών”.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση στο κράτος, στην ψηφιακή τους μορφή αλλά και στην φυσική τους μορφή, αποτελούν εμβληματική απόδειξη του τρόπου με τον οποίο αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν πραγματικά προοδευτικό πρόσημο.

Προσέθεσε επίσης ότι είναι ένδειξη σεβασμού στον πολίτη “να αναγνωρίζουμε ότι έχουμε υποχρέωση ως κράτος να τον διευκολύνουμε και δεν έχουμε υποχρέωση να τον ταλαιπωρούμε”. Διότι-όπως είπε- μέχρι σήμερα, η αντίληψη του πολίτη για το κράτος ήταν ότι το κράτος δημιουργεί προσκόμματα και εμπόδια στην επαγγελματική, στην προσωπική, στην κοινωνική του διαδρομή.

Αναφέρθηκε στην ατομική αξιολόγηση των υπαλλήλων η οποία μπορεί να συνδέεται με πρόσθετες απολαβές και είπε ότι αυτή είναι μία μεταρρύθμιση η οποία είναι συμβατή με την ιδεολογία της ΝΔ.

“Εμείς δεν θέλουμε την εξίσωση προς τα κάτω, αλλά για να μπορούμε να δικαιολογούμε το bonus παραγωγικότητας πρέπει να μπορούμε να μετράμε την παραγωγικότητα με κάποιο τρόπο και γι’ αυτό και θα ξεκινήσουμε από εκείνες τις δράσεις και εκείνους τους υπαλλήλους που μπορεί να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτή είναι μία μεταρρύθμιση την οποία όταν θα την υλοποιήσουμε σε όλη της την γκάμα θα συνιστά πραγματικά τομή για το Δημόσιο” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε στα ζητήματα των Δήμων λέγοντας ότι αντιμετωπίστηκε νομοθετικά από την κυβέρνηση το πρόβλημα της αδυναμίας των Δημάρχων οι οποίοι μπορεί να εξελέγησαν στο δεύτερο γύρο αλλά να είχαν μία μικρή, μία ισχνή παρουσία στον πρώτο γύρο, να μπορούν να διοικήσουν τους Δήμους.

Αναφέρθηκε επίσης στο “σημαντικότατο χρηματοδοτικό εργαλείο του προγράμματος «Τρίτσης»”, στο οποίο -όπως είπε- συνενώθηκαν και παλιά χρηματοδοτικά εργαλεία το οποίο δίνει την δυνατότητα στους Δήμους να υλοποιήσουν μία σειρά από έργα τα οποία έρχονται και συμβαδίζουν με την εθνική αναπτυξιακή μας στρατηγική.

Keywords
Τυχαία Θέματα