Στ. Κασσελάκης για εξαήμερη εργασία: «Με εμάς κυβέρνηση, ο νόμος επιστρέφεται από εκεί που ήρθε»

Κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά την εξαήμερη εργασία άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι, εφόσον το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, ο νόμος «θα επιστραφεί από εκεί που ήρθε».

«Γίναμε είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο!» λέει ο κ. Κασσελάκης σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας ρεπορτάζ ξένων ειδησεογραφικών μέσων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επικαλούμενος

δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε αναφέρει ότι το μέτρο της εξαήμερης εργασίας θα εφαρμοστεί με συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της άνισης σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών προς όφελος του εργοδότη. Στο ίδιο σημείο σχολίασε και δήλωση της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως, που είπε ότι με βάση τα χρηστά ήθη, ο εργαζόμενος δεν μπορεί να λέει «όχι» στον εργοδότη κάθε Σάββατο, χωρίς αιτιολογία.



«Αν λες όχι, απολύεσαι. Αν λες ναι, πολύ απλά λιώνεις έξι ημέρες την εβδομάδα. Όταν σε άλλες προηγμένες χώρες της Ευρώπης οδεύουν προς την τετραήμερη εργασία» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

«Είναι η Ελλάδα κάποιο παγκόσμιο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού;» διερωτάται και καταλήγει στην ανάρτησή του: «Δεν χρειάζεται να το πω καν. Μ’ εμάς αυτός ο νόμος επιστρέφεται από εκεί που ήρθε».

Keywords
Αναζητήσεις
st-kasselakis-gia-exaimeri-ergasia-me-emas-kyvernisi-o-nomos-epistrefetai-apo-ekei-pou-irthe.htm
Τυχαία Θέματα