Στη δημοσιότητα εικόνες από τα συντρίμμια του υποβρυχίου «Titan» στον βόρειο Ατλαντικό (βίντεο)

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα Τετάρτη η αμερικανική ακτοφυλακή το πρώτο βίντεο που δείχνει στον πυθμένα του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού το υποβρύχιο «Titan», το οποίο τον Ιούνιο του 2023 διαλύθηκε λίγα μέτρα μακριά από το ναυάγιο του «Τιτανικού», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι πέντε επιβαίνοντες.

Στα πλάνα που ελήφθησαν μπορεί κανείς να διακρίνει τα συντρίμμια του υποβρυχίου «Titan» μετά το δυστύχημα λίγα μέτρα μακριά από το ναυάγιο του «Τιτανικού». Μάλιστα, μεταξύ άλλων, στο βίντεο διακρίνεται το λογότυπο της OceanGate, της εταιρείας που διαχειριζόταν το υποβρύχιο.

Το

βίντεο που μοιράστηκε η αμερικανική ακτοφυλακή έρχεται την ώρα που συνεχίζονται οι καταθέσεις των πρώην εργαζομένων όσον αφορά τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Ο Ντέιβιντ Λόκριτζ, πρώην διευθυντής επιχειρήσεων της OceanGate, δήλωσε απογοητευμένος από την απόφαση της Υπηρεσίας Ασφαλείας και Υγείας να μην δώσει συνέχεια στην καταγγελία που είχε κάνει σχετικά με την ασφάλεια του υποβρυχίου.

Σημειώνεται πως την περασμένη Δευτέρα δόθηκε στη δημοσιότητα η τελευταία επικοινωνία που είχε το «Titan» με την επιφάνεια, πριν αυτό εκραγεί στα βάθη του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. Πρόκειται για στοιχεία που έγιναν γνωστά ως μέρος της ακρόασης του Λιμενικού Σώματος για τις συνθήκες της αποτυχημένης αποστολής στο ναυάγιο του «Τιτανικού».

Keywords
Αναζητήσεις
sti-dimosiotita-eikones-apo-ta-syntrimmia-tou-ypovrychiou-titan-ston-voreio-atlantiko-vinteo.htm
Τυχαία Θέματα