Στις 24 Νοεμβρίου ο πρώτος γύρος για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Τον οδικό χάρτη μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή είναι στις 24 Νοεμβρίου να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών και εφόσον χρειαστεί στην 1 Δεκεμβρίου ο δεύτερος γύρος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες 1-4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

που θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου και θα επικυρώσει τη διαδικασία. Θα προηγηθεί η εκλογή συνέδρων.

Ανοικτό είναι ακόμη αν το έκτακτο Συνέδριο θα είναι και καταστατικό Συνέδριο ή εάν θα μεταφερθούν οι αλλαγές στο καταστατικό για μετά την εκλογή προέδρου.

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου νέος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συζήτησε τον οδικό χάρτη μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού, ενώ αποφάσισε νέος εκπρόσωπος του κόμματος μέχρι την εκλογή αρχηγού να είναι ο μέχρι τώρα αναπληρωτής, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας προς την επόμενη Κεντρική Επιτροπή, προβλέπει στις 24 Νοεμβρίου να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών και εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου ο δεύτερος γύρος.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση 1-4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή αρχηγού και θα επικυρώσει την διαδικασία. Νωρίτερα στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή των συνέδρων. Ανοικτό είναι ακόμη αν το έκτακτο Συνέδριο θα είναι και καταστατικό Συνέδριο, κάτι που θα συζητηθεί στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία και θα αποφασιστεί στην Κεντρική Επιτροπή. Εάν το έκτακτο Συνέδριο δεν είναι και καταστατικό τότε οι αλλαγές θα μεταφερθούν σε νέο Συνέδριο μετά την εκλογή αρχηγού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση ελήφθη με 18-3. Διαφώνησαν, ο Παύλος Πολάκης και οι Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι οποίοι πρότειναν  η εκλογή ηγεσίας να γίνει στις 3 Νοέμβρη και το Συνέδριο να γίνει μέσα Οκτωβρίου.

Πολάκης: Θεωρώ ότι το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ο Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εκφράζοντας την άποψη ότι οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Θεωρώ ότι το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα με την έκφραση της γνώμης των μελών του και όλου του κόσμου που πιστεύω ότι θα συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι «το πρώτο καθήκον είναι να οργανώσουμε την πάλη για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος απάντησε: «Γιατί να μην είναι; Φυσικά και μπορεί να είναι. Αυτές οι ακρότητες που ακούγονται και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι υποβολιμιαίες, δεν είναι η πραγματική κατάσταση». «Αλλά εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει δημοσκόπηση για να φτιάξει άλλο κόμμα. Ελπίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο»,πρόσθεσε.

Σε αχαρτογράφητα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η ΠΓ για τον οδικό χάρτη έως την εκλογή νέου προέδρου

Keywords
Αναζητήσεις
stis-24-noemvriou-o-protos-gyros-gia-tin-eklogi-proedrou-ston-syriza.htm
Τυχαία Θέματα