Στις Βρυξέλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κ. Μητσοτάκης – Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Μεταναστευτικό στην ατζέντα

Στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ατζέντα της συνόδου, εκτός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, περιλαμβάνονται ακόμα το Μεταναστευτικό και η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας (έκθεση Ντράγκι).

Η συζήτηση για το Μεταναστευτικό διεξάγεται την ώρα που κράτη-μέλη έχουν επιβάλει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε., ενώ η

κατάσταση στη Μέση Ανατολή προκαλεί ανησυχίες για νέα αύξηση των ροών από τον Λίβανο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τονίσει ότι προτεραιότητα τώρα είναι η εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, και η στήριξη και ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής με όλα τα μέσα για την προστασία και φύλαξη των συνόρων, και με περαιτέρων κοινοτική χρηματοδότηση. Αναμένεται, ακόμη να επισημάνει τη σημασία επιτάχυνσης των επιστροφών και συνεργασίας με τρίτες χώρες γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα τάσσεται υπέρ περισσότερων επενδύσεων για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι ευρωπαϊκοί στόχοι, την ώρα που ο πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει ότι η έκθεση Ντράγκι είναι ένα τολμηρό και σημαντικό κείμενο που οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να συζητήσουν ουσιαστικά. Όπως έχει επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκςη, η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει ταυτόχρονα όλους τους φιλόδοξους στόχος που έχει θέσει χωρίς επιπλέον κοινή χρηματοδότηση στόχων όπως η άμυνα, η πράσινη μετάβαση κ.λπ.

Keywords
Αναζητήσεις
stis-vryxeles-gia-to-evropaiko-symvoulio-o-k-mitsotakis--oukrania-mesi-anatoli-kai-metanasteftiko-stin-atzenta.htm
Τυχαία Θέματα