ysterografa.gr: «ΝΑΙ» στην κριτική, «ΟΧΙ» στις αήθεις προσωπικές επιθέσεις

Αυτό που λέγεται, ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», στην ουσία σημαίνει πως επιδιώκεις έναν αθέμιτο σκοπό με αθέμιτα μέσα. Και για να δικαιολογήσεις τα αθέμιτά σου μέσα, βαφτίζεις το σκοπό σου θεμιτό, του δίνεις ένα ωραίο όνομα και το ονομάζεις «υψηλό ιδανικό». Κι από κει και πέρα, παίρνεις συγχωροχάρτι προκαταβολικά και μπορεί να κάνεις ό,τι θέλεις. Την παραπάνω τακτική ακολουθούν εδώ και μήνες κάποια κέντρα, στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν την κυβέρνηση. Εχουν επιδοθεί λοιπόν σε μια εκστρατεία λάσπης εναντίον

στελεχών της κυβέρνησης, επιδιώκοντας να δημιουργηθεί η εντύπωση πως η διαφθορά και το πελατειακό σύστημα καλά κρατεί. Φυσικά έχουν δικαίωμα να κρίνουν το κυβερνητικό έργο, να στηλιτεύουν τις αδυναμίες και τις αστοχίες, αλλά δεν είναι ηθικό να εφευρίσκουν μελανά σημεία για κυβερνητικά στελέχη και να τα διογκώνουν, μη αποτυπώνοντας την πραγματικότητα. Κι αν προσέξει κανείς ποιους χτυπάνε, θα συνειδητοποιήσει πως είναι πρόσωπα που κατέχουν θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση ή βρίσκονται στο πολύ κοντινό περιβάλλον του κ. Αλέξη Τσίπρα. Τα «χτυπήματα» στον κ. Αλέξη Φλαμπουράρη, στον κ. Νίκο Παππά και εσχάτως στον κ. Γ. Σταθάκη καταδεικνύουν πως οι συγκεκριμένοι κύκλοι δεν διαλέγουν τυχαία τα πρόσωπα, έχουν τον σκοπό τους. Και ποιος είναι αυτός; Μέσα από τις αήθεις προσωπικές επιθέσεις να πλήξουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και η μέθοδος που χρησιμοποιούν είναι παλιά και γνωστή. Χτυπάνε παραπλεύρως, αφού δεν μπορούν ευθέως να πλήξουν το βασικό στόχο, ελπίζοντας πως οι κραδασμοί θα φτάσουν εκεί που πρέπει.

Και το περίεργο είναι πως τα συγκεκριμένα κέντρα δεν δίνουν την ίδια έκταση στην απάντηση – αντίδραση των προσώπων που έχουν εξαπολύσει κατηγορίες εναντίον τους.

Προς επίρρωσιν του παραπάνω, είναι άξιο απορίας γιατί δεν αναπαράχθηκε όπως θα έπρεπε η απάντηση που έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για «μέγα ψέμα» ότι είναι κάτοχος 37 σπιτιών, απευθύνοντας αιχμές προς τη ΝΔ για το γεγονός ότι οικειοποιήθηκε την κατηγορία.

Ξεκαθάρισε ότι έχει τέσσερα ακίνητα, τρία εκ των οποίων είναι από κληρονομιά. «Δεν είναι ούτε 34 ούτε 44», σημείωσε. Η σύζυγός του, τόνισε, έχει «τριαντατόσα» αγροτεμάχια από κληρονομιά, στην ορεινή Κορινθία και ορεινή Αρκαδία. «Είναι στα δικαστήρια από το 2004. Αυτά έγιναν στα δημοσιεύματα ακίνητα και έγιναν και σπίτια. Σε αυτά έχει μερίδια 3 και 4%.», υπογράμμισε. Παράλληλα, τόνισε ότι ακριβώς για αυτή τη δικαστική διαμάχη από το 2004, δεν τα δήλωσε το 2012, γιατί δεν ήξερε αν θα έπρεπε να τα δηλώσει, ενώ αναφερόμενος στην πραγματική τους αξία, είπε ότι ο «ΕΝΦΙΑ που καταβάλλεται κατ’ έτος για τα αγροτεμάχια αυτά, είναι 37 ευρώ». Ο υπουργός Οικονομίας έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για όσα του καταμαρτυρούν και θα έπρεπε τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, να αναπαράγουν ολόκληρη την απάντησή του κι όχι να την περάσουν στα «ψιλά». Γιατί δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις για τα πραγματικά τους κίνητρα.

Επίσης όλοι θυμούνται την σκληρή απάντηση που έδωσαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» για ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Αυγενάκη, για «μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως “αιτημάτων” με ημερήσιο τζίρο 50.000 ευρώ». Οι δύο υπουργοί ανέφεραν ότι πρόκειται για «εμετικό σκηνικό» από αναρίθμητους χαρακτηρισμούς, αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες, σκηνικό «που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους». Οι δύο υπουργοί συνέδεαν αυτές τις «συστηματικές» επιθέσεις με το γεγονός της ψήφισης από τη Βουλή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, του ελέγχου από τη Δικαιοσύνη των δανείων των επιχειρήσεων ΜΜΕ και της είσπραξης του τέλους χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Όπως υπογράμμιζαν, απευθυνόμενοι «προς κάθε ενδιαφερόμενο», η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά και παρά τις όποιες πιέσεις ασκηθούν, η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στη Δικαιοσύνη για να διευκολύνει «τα συγκροτήματα της διαπλοκής». «Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη Δικαιοσύνη», κατέληγαν οι δύο υπουργοί.

Φυσικά ουδείς πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα κέντρα θα σταματήσουν τη λασπολογία και τις αήθεις προσωπικές επιθέσεις, πόσω μάλλον τώρα που η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω σε ότι έχει να κάνει με την κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου. Θα ήταν όμως πιο τίμιο από μέρους τους να έκριναν το έργο των υπουργών και το πώς διαχειρίζονται τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η οικονομία. Να αναφέρονται σε συγκεκριμένες ενέργειες που δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, να κριτικάρουν το κυβερνητικό έργο και τις αστοχίες και να φέρνουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Αυτή την κριτική χρειάζεται χώρα, που περνά μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία.

Αμαλία Κάτζου

Keywords
Τυχαία Θέματα