Cat Café Athens: Στο νέο θεματικό καφέ της Αθήνας έχεις την καλύτερη γατοπαρέα

Την πρώτη φορά που ακούσαμε για cat cafe μπορεί και να μας δημιουργήθηκαν πάνω κάτω οι ίδιες απορίες. Τι πάει να πει «καφέ με γάτες»; Ότι θα παίρνουμε τις γάτες μαζί μας αγκαζέ και θα πηγαίνουμε να πιούμε καφέ παρέα; Ότι θα πίνουμε τον καφέ μας ενώ παρατηρούμε τις άμοιρες, σαν ζωντανά εκθέματα σε μουσείο; Ότι θα είναι ένα καφέ αποκλειστικά και μόνο… για γάτες; Ή μήπως ένα μέρος που προσφέρεται για cat-sitting; Τελικά τίποτα από τα παραπάνω, αλλά

κάτι πολύ καλύτερο, διασκεδαστικότερο και με καλό σκοπό.

Για την ιστορία, τα cat café είναι μια μόδα που ξεπήδησε αρχικά από την Ταϊβάν το 1998. Έπειτα εξαπλώθηκε στην Ιαπωνία και πολύ γρήγορα εμφανίστηκε και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Τελικά ήρθε και στην Ελλάδα αλλά απουσίαζε από την Αθήνα, μέχρι που δυο παιδιά με μπόλικη αγάπη για τα γατάκια, η Ναταλί και ο Δημήτρης, αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους γατοκαφέ, στο Θησείο, επί της οδού Νήλεως 54, σε έναν πολύ ωραία διαμορφωμένο χώρο.

Το Cat Café Athens που άνοιξε μόλις τον Σεπτέμβριο αλλά έχει γοητεύσει ήδη πολύ κόσμο έχει μια αυλή γεμάτη γάτες, γάτους, γατάκια που θα τα δεις να σουλατσάρουν ανέμελα ή να κοιμούνται πάνω στις διάφορες χρωματιστές του επιφάνειες.

Για τα γατάκια αυτά το καφέ είναι το πρώτο τους σπίτι. Σε περίπτωση όμως που ενδιαφέρεσαι μπορεί επόμενο σπίτι τους να γίνει το δικό σου. Αν κάτι μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον από τις ίδιες τις χνουδωτές συντρόφισσες, είναι ακριβώς αυτό: η δυνατότητα υιοθεσίας, ενισχύοντας το έργο των καταφυγίων και των φιλοζωικών, με τα οποία φέρνουν σε επαφή όσους επισκέπτες ενδιαφέρονται. Αυτό για αρκετούς είναι πιο εύκολο από το να απευθυνθούν σε κάποιο καταφύγιο, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να δεθούν μαζί τους στον δικό τους χρόνο, σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και όμορφο περιβάλλον.

Ρωτήσαμε τη Ναταλί και τον Δημήτρη γι’ αυτό τους το εγχείρημα, πώς τα πάνε μέχρι στιγμής, και μας απάντησαν πως οι γατο-υιοθεσίες πάνε ανέλπιστα καλά!

«Ήδη μέσα σε τέσσερις μήνες έχουν δοθεί 27 γάτες για υιοθεσία ενώ οι αιτήσεις είναι τετραπλάσιες» μου εξηγεί η Ναταλί, για να προσθέσει πως για αρκετές γατούλες έρχονται αιτήσεις ήδη από την πρώτη ώρα άφιξης στο καφέ τους.

«Έχουν υπάρξει μέρες που έχουν φύγει ταυτόχρονα πέντε γάτες για υιοθεσία χωρίς να έχουν έρθει καινούργιες και ο κόσμος μας ρωτούσε πού είναι οι γάτες μας!» εξηγούν.

Σημαντική η τήρηση κανόνων στα cat café

Να σημειωθεί πάντως ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων το καφέ λειτουργεί αποκλειστικά με κράτηση. Επιπλέον, για τη λειτουργία ενός θεματικού καφέ σαν αυτό είναι αναγκαίο να τηρούνται κάποιοι κανόνες και να επικρατεί μια κουλτούρα σεβασμού προς τα ζώα, όπως η αποφυγή απότομων κινήσεων προς τις γάτες. Από πλευράς καθαριότητας και τήρησης υγειονομικών κανόνων, οι επισκέπτες πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με την είσοδό τους στον χώρο κ.ά., ώστε να εξασφαλίζονται η ασφάλεια και η ευημερία των χνουδωτών μας φίλων.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Cat Café Athens κάνει δωρεές και σε φιλοζωικές οργανώσεις πέρα από αυτές με τις οποίες συνεργάζεται, αφού μέρος των εσόδων του προορίζεται κάθε μήνα προς κάποια μορφή δωρεάς.

Cat Café Athens: Νηλέως 54, Θησείο, 2110015504

Δείτε εικόνες:

Πηγή: utopiazone.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα