Μελανσόν: «Ο λαός μας απέτρεψε τη χειρότερη λύση» – Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη δημοσιοποίηση των exit poll για τις Γαλλικές εκλογές, που δείχνουν πρώτο το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, ο ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, είπε πως ο πρωθυπουργός του Μακρόν πρέπει να παραιτηθεί.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) κερδίζει τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία,

σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νικώντας τον Εθνικό Συναγερμό.

Aνατροπή στις Γαλλικές εκλογές: Πρωτιά για την αριστερή συμμαχία – Τρίτη η Λεπέν

Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, η Αριστερά προηγείται με 172-192 έδρες, ακολουθεί Μακρόν με 150-170, Λεπέν με 132-152.

O  Ζαν Λικ Μελανσόν τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση».

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές».

Παράλληλα, τόνισε πως, «αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα του Γάλλου Προέδρου. Εδώ και 7 χρόνια αγωνιστήκαμε ενάντια στην κυβέρνησή του».

Ειδήσεις σήμερα:

Aνατροπή στις Γαλλικές εκλογές: Πρωτιά για την αριστερή συμμαχία – Τρίτη η ΛεπένΈρχεται καύσωνας διαρκείαςΗ κόπρος του ΑυγενάκηΣοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετώνΙσχυρός σεισμός στην Πάτρα
Keywords
Τυχαία Θέματα