Το παραλήρημα των Βρετανών για το νεογέννητο


Picture: EPA

“Όλη η υφήλιος εν αναμονή της… Βασιλικής Υψηλότητας» είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν το παραλήρημα χιλιάδων κατοίκων του Λονδίνου που βρίσκονται έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, περιμένοντας να μάθουν το φύλο και το βάρος του νεογέννητου.
Στην Αγγλία με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, όλα τα ΜΜΕ είναι στημένα από την πρώτη στιγμή έξω από το μαιευτήριο, περιμένοντας να μάθουν πότε θα γεννηθεί

ο νέος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, με τα σενάρια για το όνομα και το φύλο δίνουν και παίρνουν.

Είναι ενδεχομένως και ο λόγος που χιλιάδες Άγγλοι δηλώνουν fans της βασιλικής οικογενείας και δεν τους απασχολεί να κοιμηθούν ακόμα και σε μια σκηνή, αν είναι να δουν από κοντά για λίγα δευτερόλεπτα ένα μέλος της οικογένειας ή ακόμα και την γκουβερνάντα του Ουίλιαμ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση περιμένουν με υπομονή έξω από το παλάτι το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει το γράμμα με τα στοιχειά του μωρού το οποίο θα αναρτηθεί σε επίχρυση παλέτα στον κήπο των Ανακτόρων ώστε να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι.

Την ίδια ώρα, το πρωτόκολλο της γέννησης του βασιλικού παιδιού προκαλεί δέος στους Βρετανούς, με αποτέλεσμα ένα ολόκληρο κράτος να μην ασχολείται με τίποτα άλλο εδώ και μήνες εκτός από τα κιλά εγκυμοσύνης της Κέιτ, τη διάμετρο της περιφέρειας της, την ημερομηνία που θα σπάσουν τα νερά της, το αν θα γεννήσει η Κέιτ στο παλάτι ή στο νοσοκομείο, το αν θα πάρει άδεια πατρότητας ο Ουίλιαμ, και βέβαια με το όνομα που θα δοθεί στο μωρό, του οποίου το φύλο δεν ήθελε να μάθει το ζευγάρι.
Ευτυχώς για την μέλλουσα μητέρα, η παράδοση που ήθελε τον υπουργό Εσωτερικών να παραβρίσκεται στην γέννηση ώστε να εγγυηθεί την νομιμότητα του παιδιού, έχει «παγώσει» από το 1930. Πλέον το πρωτόκολλο δίνει το πράσινο φως μόνο στον πάτερα να βρίσκεται την ώρα της γέννησης δίπλα στην σύζυγό του.

Μετά τη Βασίλισσα και στη συνέχεια τους γονείς της Κέιτ, που είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν, οι υπήκοοι της Βασίλισσας θα ενημερωθούν με δήλωση την οποία υπογράφουν βασιλικοί γιατροί, όπως ο νυν γυναικολόγος της Βασίλισσας, Άλαν Φάρθινγκ αλλά και ο πρώην, Μάρκους Σέτσελ, και η οποία αναρτηθεί σε παλέτα, στον κήπο των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, ακριβώς μέσα από τις πύλες, ώστε να μπορεί να ενημερώνεται ο κόσμος. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και στην γέννηση του Ουίλιαμ. Ταυτόχρονα, όμως –όπως το επιβάλλει η εποχή–, τα Ανάκτορα θα εκδώσουν ανακοίνωση την οποία θα αναρτήσουν στο Twitter και το Facebook.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα ενημερώσει κατόπιν τον Λόρδο Δήμαρχο του Λονδίνου και ο ιδιαίτερος γραμματέας της Βασίλισσας με τη σειρά του τους γενικούς κυβερνήτες της Κοινοπολιτείας.

Το όνομα του μωρού δεν έχει γίνει γνωστό αλλά ο τίτλος που θα φέρει ο πρίγκιπας ή η πριγκίπισσα του Κέμπριτζ είναι «Βασιλική Υψηλότητα».

«Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να διαλέξει όποιο όνομα του αρέσει, αλλά νομίζω ότι η επιλογή του ονόματος θα γίνει μάλλον όπως θέλει η παράδοση, καθώς το παιδί αυτό θα γίνει μια ημέρα ο μελλοντικός βασιλιάς ή βασίλισσα», δήλωσε ο βασιλικός βιογράφος Ούγκο Βίκερς.

Θα βαπτιστεί όπως προβλέπει η Αγγλικανική Εκκλησία, της οποίας μια ημέρα θα κληθεί να τεθεί επικεφαλής.

Ο Ουίλιαμ είχε βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στην αίθουσα μουσικής των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, σε νερό από τον Ιορδάνη ποταμό μέσα σε μια περίτεχνη ασημένια κολυμβήθρα, την οποία χρησιμοποιεί επί πολλές γενεές η βασιλική οικογένεια.

Τα βασιλικά βρέφη έχουν γενικά πέντε ή έξι νονούς. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο αδελφός του Ουίλιαμ όπως και η Πίπα και ο Τζέιμς, τα αδέλφια της Κέιτ, είναι όλοι τους υποψήφιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα