Επεισόδιο-έκπληξη από το “Big Bang Theory” για τον “Πόλεμο των Άστρων”

Το Big Bang Theory του CBS ενώνει τις δυνάμεις του με την Lucasfilm για ένα επικό επεισόδιο γεμάτο Star Wars προγραμματισμένο να προβληθεί την 1η Μαΐου, επ’ ευκαιρία της Star Wars Day (4 Μαΐου).

Στο επεισόδιο υπό τον τίτλο “The Proton Transmogrification”, η παρέα συγκεντρώνεται,

σαν γνήσια σπασικλάκια, για να γιορτάσει τη συγκεκριμένη ετήσια γιορτή. Κατά τη διάρκειά της, ο Sheldon (Jim Parsons) οδηγείται από οράματα του ειδώλου και μέντορα της παιδικής του ηλικίας, Professor Proton (Bob Newhart), ο οποίος εμφανίζεται στην αντικοινωνική αυτή ιδιοφυία ως ο δικός του δάσκαλος Jedi και κρατώντας το θρυλικό φωτόσπαθο.

Για όσους δε γνωρίζουν, η Star Wars Day είναι αναγνωρισμένη επίσημα και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα, με τους fans της να προγραμματίζουν ειδικές προβολές και εκδηλώσεις.

Για το συγκεκριμένο επεισόδιο, το CBS συνεργάστηκε με μια ομάδα τεχνικών των ειδικών εφέ της Lucasfilm’s Industrial Light & Magic για να αναπαραστήσουν όσο πιο πιστά γίνεται την Dagobah, μια χώρα γεμάτη βαλτότοπους και δάση που χρησιμοποιήθηκε σαν καταφύγιο από τον Yoda κατά τη διάρκεια της εξορίας του.

Οι ειδικοί της Lucasfilm είχαν συμβουλευτικό ρόλο στο επεισόδιο, ενώ επισκέφτηκαν και τα γυρίσματα για να επιβλέψουν την παραγωγή. Οι τελευταίες πινελιές μπήκαν στο αρχηγείο τους στο San Francisco.

“Μας προσέγγισαν από τη Lucasfilm για να κάνουμε κάτι προς τιμήν της Star Wars Day” είπε ο συν-δημιουργός της σειράς Chuck Lorre στο THR.

“Γνωρίζαμε για την επιστροφή του Bob και, όταν δεχτήκαμε τηλεφώνημα από την Lucasfilm, συνειδητοποιήσαμε ότι θα ήταν μια ευκαιρία να αναμίξουμε τις δύο ιστορίες και να βγει κάτι ιδιαίτερο” συμπληρώνει ο παραγωγός Steve Molaro

Η ιδέα για την αναπαράσταση της Dagobah ήταν των συγγραφέων και παραγωγών του Big Bang Theory. “Οι υπεύθυνοι της Lucasfilm είναι ενθουσιασμένοι με ότι κάνουμε. ” λέει ο Molaro και συνεχίζει “Θα μας βοηθήσουν με ειδικά εφέ και με το να βγει η εικόνα και ο ήχος σωστός. Μας παραχωρήθηκε επίσης ένα φωτόσπαθο το οποίο θα χρησιμοποιήσει ο Newhart Θα είναι μια απίστευτη μίξη.”

Όσον αφορά τον Newhart, θα εμφανιστεί ως ένας από τους εμβληματικούς χαρακτήρες του σύμπαντος του Star Wars αν και το ποιον θα υποδυθεί ακριβώς φυλάσσεται μυστικό.

“Ο Chuck κι εγώ καλέσαμε τον Bob και του εξηγήσαμε τι είχαμε υπόψη. Του δώσαμε μια μικρή ιδέα της μυθολογίας του Star Wars την οποία ενπέδωσε αμέσως και ενθουσιάστηκε με την ιδέα” διηγείται ο Molaro.

Ο γκουρού των ειδικών εφέ της Lucasfilm Eddie Pasquarello ήταν παρών σαν σύμβουλος στα γυρίσματα και λέει στο THR “Όλοι στο τμήμα ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι που θα συμμετείχαμε σ’ αυτό. Αγαπάμε τη σειρά και με αφορμή την 4η Μαΐου θεωρούμε ότι ήταν μια πολύ καλή συνεργασία. Μιλήσαμε για το πώς θα πρέπει να είναι ο χώρος των γυρισμάτων, μας έστειλαν φωτογραφίες του φωτόσπαθου και της Dagobah και εντυπωσιαστήκαμε. Μοιραστήκαμε ιδέες και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό”

Τη στιγμή που οι αναφορές στο Star Wars κάθε άλλο παρά σπάνιες είναι στη σειρά, ο Newhart παραδέχεται ότι έπρεπε να κάνει μια μικρή έρευνα για το Star Wars, τόσο με τους παραγωγούς όσο και με μέλη της οικογένειάς του.

“Μίλησα με τον Chuck, τον Steve και τον έτερο δημιουργό Bill Prady και μου έδωσαν να δω το Phantom Menace για να πάρω μια ιδέα για τη Dagobah. Επίσης μου εξήγησαν τι ακριβώς ήταν το φωτόσπαθο και τι θα μπορούσε να κάνει –και βέβαια να μη το στρέψω στον Jim γιατί θα μπορούσε να τον σκοτώσει!”

Το επεισόδιο του Big Bang Theory φόρος τιμής στο Star Wars θα προβληθεί την 1η Μαΐου στις 8μμ (ώρα Αμερικής) από το CBS.

Keywords
Τυχαία Θέματα