Η Αλ Κάιντα επέστρεψε στο Ιράκ

Την ώρα που η προσοχή της Δύσης είναι στραμμένη στην Αίγυπτο, το Ιράκ… κραυγάζει για τη μεγάλη και φονική επιστροφή της Αλ Κάιντα, στη χώρα που ανάγκασε δυο φορές μέσα σε δέκα χρόνια τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν έναν επιθετικό πόλεμο που είχε διαβρωτικές συνέπειες συνολικά για την ανθρωπότητα.

Δυο χρόνια μετά την αποχώρηση και των τελευταίων αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα-φετίχ, η βία και η τρομοκρατία έχουν ξανακάνει την εμφάνισή τους στο Ιράκ.

Έτσι, η κυβέρνηση

της χώρας αναγκάστηκε να στραφεί και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας την αποστολή κλιμακίου ειδικών που θα βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των επιθέσεων που έχουν κλιμακωθεί. Τον Ιούλιο καταγράφηκαν 1.000 νεκροί από τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη τη χώρα, και η κυβέρνηση του Ιράκ τις αποδίδει σε εξτρεμιστικές ομάδες που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράκ ζήτησε από τις ΗΠΑ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που εξαπολύουν φονικές επιθέσεις σε διάφορες άλλες χώρες και κρίσιμους στόχους, στη Μέση Ανατολή και τις αραβικές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα