Η δύναμη της πίστης και ο μόχθος

Στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται. Χρειάζεται «αρετή και τόλμη» για να πετύχεις τους στόχους σου. Πίστη στο όνειρο και κόπος. Ο Θεός έχει τη δύναμη να σταθεί στο πλευρό του καθένα, αρκεί να δει μια ειλικρινή και τίμια προσπάθεια. Μόνο έτσι αυτό που, στους πολλούς, φαντάζει αδύνατο γίνεται εφικτό.

Σε κάθε τομέα της ζωής, ο άνθρωπος πρέπει να μοχθήσει. Από το πιο μικρό, το πιο ανεπέσχιντο, μέχρι το πιο μεγάλο, το πιο σοβαρό. Η ίδια η ζωή διδάσκει πως με καθαρό μυαλό, σύνεση και καλή προετοιμασία η ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου μπορεί να ανταποκριθεί θετικά. Είτε απέναντι σε φυσικά φαινόμενα,

είτε στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, είτε απλά σε μια καθημερινή μάχη για την επιβίωση, η κράση του ανθρώπου είναι τέτοια που αντέχει ακόμα και υπό πίεση. Ορισμένες φορές μάλιστα, κατά περίπτωση, κάποιοι αντιδρούν πιο δυναμικά όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν αρκετά. Αυτό δεν «καλλιεργείται». Γεννιέσαι μ’ αυτό ή όχι.

Εμείς οι χριστιανοί δίνουμε μεγάλο βάρος και στην πίστη. Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα του Χριστού: «Ζήτα και θα σου δωθεί». Ζήτα όμως πώς; Πιστεύοντας ότι μπορεί να συμβεί. Όσο απίθανο κι αν σου φαίνεται, στη σκέψη. Είναι πολύ μεγάλη η δύναμη της πίστης, αρκεί να είμαστε σε θέση να δηλώσουμε το αίτημά μας. Να έχουμε την αγαθότητα της στιγμής, την πραότητα και φυσικά αγνές προθέσεις. Χρήματα, δόξα και τιμές δεν συμβαδίζουν με τις αληθινές ανάγκες. Η ευτυχία, η αγάπη και όλα τα μεγάλα ιδανικά στη ζωή δεν προσμετρούνται με τα μηδενικά των καταθέσεων, τα ακριβά ρούχα και την καλοπέραση. Όλοι μας οφείλουμε να εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα για εμάς και την οικογένειά μας όμως πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας το πόσο εφήμερα είναι αρκετά από τα καταναλωτικά αγαθά που διαχειριζόμαστε.

Αν λοιπόν μελαγχολούμε ή αφήνουμε αρνητικές σκέψεις να μας καταβάλουν ας αναλογιστούμε πως θα βρούμε τη λύση. Πάντα υπάρχει. Ας ηρεμήσουμε, ας προσπαθήσουμε να βρούμε μια πιο κατάλληλη στιγμή που θα μπορούμε να είμαστε πιο ψύχραιμοι και όλα θα γίνουν. Καλό είναι να είμαστε ανοιχτοί προς το Θεό. Μια ειλικρινή σκέψη, ένα νεύμα, αρκεί για να κερδίσουμε την ευεργεσία του. Θα μας δείξει το δρόμο, που τελικά θα ανακαλύψουμε πως ήταν μπροστά στα μάτια μας και δεν τον διακρίναμε. Τότε θα πρέπει να βάλουμε τη δική μας συμμετοχή. Να δείτε που έτσι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί κάθε όραμα και κάθε καλόβουλη προσδοκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα