Κάμερον: Να γίνουν σεβαστές οι καταθέσεις στην Κύπρο

Στην ώρα του Πρωθυπουργού ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου ο Πρωθυπουργός David Cameron, απαντώντας σε ερώτηση του ηγέτη των Εργατικών Ed Milliband, τοποθετήθηκε στο επίκαιρο θέμα της Κύπρου ζητώντας, μεταξύ άλλων, να γίνουν σεβαστές οι τραπεζικές καταθέσεις.

Ο Cameron επανέλαβε αρχικά την υπόσχεση ότι όλοι οι Βρετανοί που βρίσκονται στη Μεγαλόνησο ως απεσταλμένοι της κυβέρνησης (του υπουργείου εξωτερικών, άμυνας κτλ) δεν θα χάσουν ούτε ευρώ από τις καταθέσεις

τους. Επιπλέον, το αεροπλάνο γεμάτο χρήματα που ταξίδεψε στη Λευκωσία θα φροντίσει ώστε να έχουν και τα απαραίτητα μετρητά.

Αντίθετα, αρνητική ήταν η στάση του σχετικά με τους χιλιάδες Βρετανούς καταθέτες των κυπριακών τραπεζών, αφού είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υποστούν ζημιές.

Ερωτώμενος για το εάν και κατά πόσον γνώριζε για τις επικείμενες αποφάσεις του Eurogroup, ο Cameron απάντησε ότι η Μ. Βρετανία δεν αναμείχθηκε καθόλου στις συνομιλίες, αφού δεν αποτελεί μέλος της ευρωζώνης και δεν επιθυμούσε ούτως ή άλλως να συνεισφέρει στο πακέτο διάσωσης.

Τέλος, στη σημαντικότερη ίσως παρέμβασή του, ανέφερε ότι το προστατευτικό σχήμα των καταθέσεων θα πρέπει να γίνει σεβαστό και το γεγονός αυτό το έχει ήδη ξεκαθαρίσει προς την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα