Λούλης: Η αποχή δείχνει τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος

Με άρθρο του στο σημερινό “Έθνος”, ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης εστιάζει στο μεγάλο ποσοστό της αποχής των πολιτών από τα κοινά και τις εκλογικές διαδικασίες, το μέγεθος του προβλήματος με τη “χρεοκοπία” του πολιτικού συστήματος.

Ο Γιάννης Λούλης χρησιμοποιεί ως αντιπαράδειγμα τη σαρωτική επικράτηση του Βασίλη Αλεξανδρή στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για να δείξει

ότι οι πολίτες μπορούν να ακολουθήσουν κάποιον υποψήφιο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πέρα από τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές, ενώ αναφέρεται σε μια ενδιαφέρουσα σύγκριση των εκλογών του 2004 και εκείνων του 2012.

Το 2004, όταν η Νέα Δημοκρατία επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές, και ο Κώστας Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός, στις κάλπες έφτασαν συνολικά 7,4 εκατομμύρια πολίτες για να ψηφίσουν.

Στις εκλογές του 2012, όταν ο Αντώνης Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο ενός σκληρού διλήμματος για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, στις κάλπες έφτασαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο πολίτες λιγότεροι σε σχέση με τα 7,4 εκατομμύρια του 2004.

Keywords
Τυχαία Θέματα