Μείωση στα έξοδα των Ανεξάρτητων Αρχών

Μείωση παρατηρήθηκε στα έξοδα των Ανεξάρτητων Αρχών, κάτι που οφείλεται τόσο σε μειώσεις των μισθωμάτων των κτιρίων, όσο και σε μειώσεις των αποδοχών των προέδρων και των αντιπροέδρων.

Πράγματι, τα τελευταία δύο χρόνια επιτεύχθηκε μείωση κατά 189.000 ευρώ (40%) στα μισθώματα των κτιρίων όπου στεγάζονται οι Ανεξάρτητες Αρχές και έτσι το Δημόσιο σήμερα πληρώνει 297.000 ευρώ, αντί για 486.000 που κατέβαλε το 2011. Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,

Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το θέμα που έθεσε σε επίκαιρη ερώτηση της η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, υπήρξαν μειώσεις και στους μισθούς των προέδρων και των αντιπροέδρων, οι οποίες κλιμακώνονται από 10% έως και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Να σημειωθεί ότι η κ. Πιπιλή ζήτησε να μετεγκατασταθούν οι Αρχές σε εγκαταλελειμμένα κτίρια του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να μειωθεί περαιτέρω το κόστος και να αποκτήσει ζωή το κέντρο της πρωτεύουσας. Στο αίτημα αυτό ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι θα το εξετάσει στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα