Ο Σαμαράς βάζει στο “παιχνίδι” τους τραπεζίτες

(Photo Eurokinissi)

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν… διαχειριστικού χαρακτήρα. Ήταν βαθιά πολιτική, όπως και τα μηνύματα που πέρασε ο Πρωθυπουργός στις ηγεσίες της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της

Alpha Bank και της Eurobank, παρουσία της ηγγεσίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής: Οι τράπεζες πρέπει να κάνουν το επόμενο, αυτονόητο βήμα, και να ενισχύσουν στην πράξη τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας. Και ακόμη, να κοιτάξουν με… θέρμη το ζήτημα της μείωσης των επιτοκίων, ώστε να υπάρξουν άμεσα θετικές επιπτώσεις για την αγορά και την οικονομία, με αυταπόδεικτα κέρδη για την ελληνική οικογένεια.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από την πλευρά τους, επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξουν προσεκτικές κινήσεις για τη συνολική αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, στο περιθώριο της αναμονής των προτάσεων της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Γιώργος Ζαννιάς, Μιχάλης Σάλλας, Γιάννης Κωστόπουλος και Χρήστος Μεγάλου, ενώ παρόντες ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα