Ο Τσίπρας βάζει φρένο στις “μεταγραφές”

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με τη μόνιμη… κατηγορία ότι προσπαθεί να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε… νέο ΠΑΣΟΚ. Και να δεχθεί άκριτα στους κόλπους του κόμματος, στελέχη από τον πολιτικό αλλά και τον συνδικαλιστικό στίβο, που επί σειρά ετών σήκωσαν ψηλά τη σημαία του ΠΑΣΟΚ,

κατά τις τελευταίες εκλογές ωστόσο επέλεξαν να… τρυπώσουν στην Κουμουνδούρου, διαβλέποντας ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον για τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στη χθεσινή εφ’ ύλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετεξέλιξή του σε κόμμα με κεντρική συνισταμένη, αντί να ταλαιπωρείται μεταξύ των διαφορετικών απόψεων των συνιστωσών του, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μια ξεκάθαρη αφήγηση του κόμματος που επιθυμεί να δημιουργήσει.

“Θέλουμε να αλλάξουμε, και ο ΣΥΡΙΖΑ να είσαι εσύ. Ο κάθε πολίτης. Όχι μια γραφειοκρατική νομενκλατούρα ηγεσιών και συνιστωσών, αλλά ένα πλατύ λαϊκό δημοκρατικό σχήμα, που θα στηρίζεται στα μέλη και τον κόσμο του”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να συνεχίσει βάζοντας… φρένο στις φιλοδοξίες στελεχών από άλλους χώρους, που επιθυμούν άκριτα να προστεθούν στις τάξεις του.

“Εμείς δεν λειτουργούμε με όρους μεταγραφολογίας. Δεν μας ενδιαφέρει να λειτουργήσουμε ως αποκούμπι πολιτικής καριέρας για κανέναν. Λέμε όχι στη λογική του να δίνουμε ευκαιρίες για πολιτικές ή κομματικές καριέρες σε πολιτικούς οι οποίοι συνηθίζουν να αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του  προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα