Σταύρος Θεοδωράκης: Στόχος μας η ανασυγκρότηση της Ελλάδας

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κήρυξε με την ομιλία του την έναρξη των εργασιών στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού, δίνοντας παράλληλα το στίγμα για τους στόχους του κόμματος.

«Ακούμε για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά και της Κεντροδεξιάς. Εμείς έχουμε στόχο την ανασυγκρότηση της Ελλάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως για να γίνει αυτό, πρέπει το Ποτάμι να αυξήσει την εκλογική του δύναμη στις εθνικές εκλογές.

«Οι 400.000 ψηφοφόροι των Ευρωεκλογών είναι πολύ λίγοι για να αλλάξει

αυτή η χώρα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η εκλογική δύναμη του Ποταμιού πρέπει να αυξηθεί, καθώς «άλλα πράγματα μπορεί να επιβάλει ένα Κίνημα του 6% και άλλα ένα Κίνημα του 12 ή του 18%».

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις που θέτει Το Ποτάμι για ενδεχόμενη είσοδο σε κυβερνητικά σχήματα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε γενικά πως η παράταξη θα συνεργαστεί με αυτούς με τους οποίους «θα συμφωνήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές», υπογραμμίζοντας όμως ότι το κόμμα «δεν είναι με όλους, ούτε λιγουρεύεται καρέκλες» και θα λειτουργήσει με βάσει «θέσεις και αξίες».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως Το Ποτάμι ζητά να τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το ζήτημα του χρέους και της ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα «θα πρέπει να το διεκδικήσει με κάθε τρόπο» το «‘αναπτυξιακό μέρισμα’ που δικαιούται ως ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα