Τα 7 βασίλεια του “Game of Thrones”… υπάρχουν (photos)

Δεν υπάρχουν πολλά στο “Game of Thrones” που έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Όπως ο King Joffrey ή το χρώματων μαλλιών της Khaleesi. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει για την απίστευτη πλοκή ή τους ευφάνταστους τρόπους θανάτου των χαρακτήρων αλλά υπάρχει ένα πράγμα που είναι απόλυτα αληθινό, και αυτό είναι οι τοποθεσίες. Κι απ’ ότι φαίνεται, πολύ λιγότερη επεξεργασία από την αναμενόμενη γίνεται στο στάδιο του post-production για να μεταμορφωθεί ο κόσμος μας στα εδάφη του “Πάγου και της Φωτιάς”.

Τα πιο ιδιαίτερα τοπία

υπάρχουν στην πραγματικότητα και τα συναντάμε σε 5 διαφορετικές χώρες και δυο ηπείρους.

Malta: King’s Landing (1η σεζόν), Pentos

Η πέτρινη πόλη Mdina στη Μάλτα, με την πύλη που φιλοξενεί ένα επιβλητικό λιοντάρι ήταν το πρωτότυπο σκηνικό που χρησιμοποιήθηκε για την King’s Landing. Το παλάτι San Anton, προεδρική κατοικία της Μάλτας, υποκατέστησε το Red Keep, όπου βασιλιάδες δολοφονήθηκαν. Άλλα οχυρά του νησιού, όπως τα Fort St. Angelo, Fort Ricasoli και Fort Manoel επίσης χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές σκηνές.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά μνημεία της Μάλτας, η αψιδωτή πύλη από ασβεστόλιθο με το όνομα Azure Window, έλαμψε στο σκηνικό του γάμου της Daenerys Targaryen με τον ιππέα Khal Drogo.

Οι Μαλτέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν αργότερα παράπονα ότι το γύρισμα προξένησε ζημιά στο υπό προστασία μνημείο, και αυτό ίσως ήταν ένας από τους λόγους που το GoT στράφηκε σε διαφορετικές τοποθεσίες για τα γυρίσματα των επόμενων κύκλων.

Croatia: King’s Landing (2η σεζόν κι έπειτα), Qarth

Αν η King’s Landing μετά την 1η σεζόν σας φαίνεται περιτριγυρισμένη από περισσότερες κόκκινες σκεπές, είναι γιατί ‘μετακόμισε’ στο Dubrovnik της Κροατίας. To Dubrovnik, σε αντίθεση με την Mdina που είναι νησί, είναι χτισμένο σε όχθη.

Η Daenerys, τώρα χήρα και μητέρα τριών δράκων, βρίσκεται στο ειδυλλιακό νησί του Lokrum, απέναντι από το Dubrovnik, όπου το συνεργείο έστησε την πόλη Qarth. Το House of the Undying αναπαραστάθηκε στη σειρά από τον Πύργο Minceta, ενώ οι κήποι του παλατιού στην 4η σεζόν είναι τα πλούσια εδάφη του Trsteno Arboretum.

Morocco: Yunkai, Astapor

Η 3η σεζόν μας μεταφέρει στη Βόρεια Αφρική καθώς η Khaleesi πραγματοποιεί ένα από τα ταξίδια της σε αναζήτηση στρατού και πολεμικών πλοίων. Οι παραγωγοί της σειράς διάλεξαν δυο από τα μοναδικότερα τοπία στο Morocco, τα Ait Banhaddou και Essaouira, για να αναπαραστήσουν τις πόλεις Yunkai και Astapor αντίστοιχα.

Και οι δυο τοποθεσίες έχουν ανακυρηχθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Το Ait Benhaddou έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να βρίσκεται κοντά σε κινηματογραφικό στούντιο, καθώς είναι διαχρονικά δημοφιλές στους απανταχού σκηνοθέτες (Laurence of Arabia, The Last Temptation of Christ, Alexander, Gladiator είναι κάποιες μόνο από τις ταινίες που πραγματοποίησαν γυρίσματα εκεί.

Iceland: Beyond the Wall

Αν τα κόκκινα τοπία στο Morocco προσομοίασαν τη φωτιά στο GoT , η Ισλανδία συνεισέφερε… στον πάγο. Οι δημιουργοί της σειράς πολύ λογικά κατευθύνθηκαν στο Βορρά για να αναπαραστήσουν τα βορειότερα τμήματα του Westeros, προτιμώντας τα απαράμιλλα παγωμένα τοπία της Ισλανδίας από οποιοδήποτε ψηφιακό δημιούργημα. Το εθνικό πάρκο Vatnajokull και ο παγετώνας Svinafellsjokull συμπεριλήφθηκαν στα γυρίσματα της 2ης σεζόν, ενώ η δράση της 3ης σεζόν γύρω από το Τείχος εκτυλίχθηκε γύρω από τη λίμνη Myvath.

Η 4η σεζόν μετακόμισε στο εθνικό πάρκο Thingvellir, προστατευόμενη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Βόρεια Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο: Winterfell, Vaes Dothrak, Kings Road, Storm’s End, Castle Black, Iron Islands…

H Βόρεια Ιρλανδία είναι για το GoT ότι ήταν η Νέα Ζηλανδία για το “Lord of the Rings”. Είναι η χώρα που παρέχει τα περισσότερα φυσικά σκηνικά στη σειρά, από τους πύργους του Winterfell (Castle Ward), μέχρι την ακτή των Iron Islands (Ballintoy Harbour), τη βραχώδη παραλία όπου γεννάει η Melisandre (Cushendun Caves) και την αψίδα των δέντρων στο King’s Road (the Dark Hedges of Armoy). Οι σκηνές ανάμεσα σε δέντρα είναι γυρισμένες στο δάσος Tollymore, ενώ οι περισσότερες εσωτερικές σκηνές έχουν γυριστεί στο Paint Hall studio του Balfast.

Η κυβέρνηση της περιοχής εκτιμά ότι η παραγωγή της σειράς εκεί έχει δώσει μια ώθηση της τάξεως των 109 εκ. δολαρίων στη δοκιμαζόμενη οικονομία της περιοχής, και όχι μόνο από τους φαν που σπεύδουν να θαυμάσουν τις τοποθεσίες όπου γυρίστηκε η αγαπημένη τους σειρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα