«Αδιάσειστο στοιχείο η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας» τονίζει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευση της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Στη μαραθώνια αγόρευσή της εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι το χέρι που έδωσε τη θανατηφόρα δόση της κεταμίνης στην 9χρονη ήταν αυτό της μητέρας της, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στο τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε η 35χρονη, όταν η Τζωρτζίνα έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της.

Μάλιστα, σοκαρισμένη η εισαγγελέας διάβασε στο δικαστήριο ένα από τα μηνύματα του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορούμενης, ο οποίος φαίνεται

πως αναρωτιόταν, «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;» και μετά από 12 ώρες σφράγισε τον επίλογο της αγόρευσής της με μία λέξη: «Ένοχη».

«Δικαιώθηκαν οι συνάδελφοί μου»

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση και την στάση των γιατρών.

«Θυμάστε την λάσπη που «έφαγαν» οι γιατροί εκείνο το διάστημα και είχε προβληματιστεί και το πανελλήνιο. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν οι γιατροί κάτι διαφορετικό από αυτό που έπρεπε να κάνουν, το οποίο ήταν καταγεγραμμένο και υπογεγραμμένο γιατί έτσι λειτουργούν οι κλινικές και τα τμήματα στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ό,τι χορηγεί στον ασθενή, και ειδικά μάλιστα αν πρόκειται για παιδιά, δεν το συζητάμε. Παρόλα αυτά συζητήθηκε το θέμα. Δικαιώθηκαν οι συνάδελφοί μου και αποδεικνύεται ότι είναι ακέραια η δικαιοσύνη. Να έχουμε εμπιστοσύνη στον ιατρικό και νοσηλευτικό κόσμο. Ζητήθηκαν τα στοιχεία όλα ανά μέρα και ώρα».

«Η κεταμίνη είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί»

Με τη σειρά του, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ανέφερε για την ίδια υπόθεση. «Να πω και εγώ ότι ευτυχώς καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για τους γιατρούς σχετικά με την μικρή Τζωρτζίνα, καταρρίφθηκε και το σενάριο για την μεταμόσχευση οργάνων, το οποίο υπαινίχθηκε και το οποίο το θεωρώ απαράδεκτο, και αναδείχθηκε η προσπάθεια επαναφοράς στη ζωή της Τζωρτζίνας. Καταρρίφθηκε η προσπάθεια να αντιστρέψουν τα ιατρικά έγγραφα, τα οποία είναι και το πιο αδιάσειστο στοιχείο για να μπορούμε να μιλήσουμε για την υπόθεση», τόνισε.

«Ένα δικαστήριο για να υιοθετήσει μία άποψη πρέπει να είναι πιστευτή και τεκμηριωμένη»

Επίσης, ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε πως θεωρεί ότι «η υπεράσπιση και η γραμμή που ακολουθήθηκε, αν ήθελε να παρουσιάσει μια υπόθεση από άλλη οπτική γωνία θα έπρεπε να παρουσιάσει μια αίτια θανάτου που να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και γεμάτη, δηλαδή να μπορεί να σταθεί σε αυτή την υπόθεση. Έως τώρα δεν έπεισε κάτι τέτοιο αυτή η εναλλακτική με αποτέλεσμα να μείνουμε στο πιο αδιάσειστο στοιχείο που είναι η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας».

Αναφορικά με όλους εκείνους τους επιστήμονες που τέθηκαν ενάντια στους γιατρούς, υπογράμμισε: «Ένα δικαστήριο για να υιοθετήσει μία άποψη πρέπει να είναι πιστευτή και τεκμηριωμένη έτσι ώστε να έχει μία λογική σειρά και επιστημονικό ειρμό. Η κεταμίνη είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, συνεπώς θα έπρεπε να υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει ότι δεν δόθηκε από την κατηγορούμενη. Αυτό δεν μπόρεσε να αποδειχθεί, το ότι μπορεί να δόθηκε από τους γιατρούς».

Ερωτώμενος αν αυτό είναι πρόκριμα για τον θάνατο των άλλων παιδιών, ο ιατροδικαστής αποκρίθηκε ότι «αναγνωρίζοντας μία δομή, θεωρώ ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά και για τα επόμενα δικαστήρια, μία καταδικαστική απόφαση για το δικαστήριο για την Τζωρτζίνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα