Εκθεση γλυπτικής στην Ελληνογερμανική Σχολή

«Πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν. Δεν μπορούμε να τα περιορίζουμε. Κι εμείς, όταν ξεκινήσαμε, θέλαμε κάτι πολύ, θέλαμε να κάνουμε αυτό που τελικά κάναμε. Όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, θα βρει τον τρόπο να το κάνει». Αυτά δήλωσε πρόσφατα η πανεπιστημιακός και γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη, στη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης των γλυπτών της ίδιας αλλά και του αξέχαστου Γιώργη Λάππα, που γίνεται στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη.

Η έκθεση γλυπτικής «Γιώργος Λάππας – Αφροδίτη Λίτη: Παράλληλες Οπτικές», ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα φιλοξενείται στους χώρους του σχολείου

ως τις 16 Μαΐου.

Η γνωστή γλύπτρια και καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζοντας την έκθεση της μίλησε γενικά για την εκπαίδευση που, «όπως κι η τέχνη, έχει κάτι μυστηριακό», για τους δικούς της δασκάλους, για τη γνωριμία με το Γιώργη Λάππα, για τον ορισμό του ταλέντου και της καλής γλυπτικής, για την εμπειρία της ως μουσειακή γλύπτρια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και για ζητήματα επικαιρότητας, όπως την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στην Αθήνα.

«Το πρώτο μου έργο ήταν ένα σκίτσο από τη στοά του Αττάλου. Το έφτιαξα, όταν ακόμα δεν μιλούσα» είπε χαρακτηριστικά.

Για να συνεχίσει με τη φράση: «Ταλέντο είναι η έφεση ενός ανθρώπου να εκφραστεί μέσω της τέχνης. Το ταλέντο έχει και πνευματικό επίπεδο, πέρα από τη δεξιότητα, αλλιώς δεξιότητες έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Υπάρχει όμως αυτό το άυλο, το πνευματικό στο ταλέντο».

«Καλό γλυπτό είναι αυτό που θέλεις να το ακουμπάς» κατέληξε χαρακτηριστικά. Η έκθεση διοργανώνεται από την Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με την γκαλερί Citronne. Παρουσιάζεται δε, ένας διάλογος Ανθρωπο–γνωσίας (Λάππας) και Φυσιο–γνωσίας (Λίτη).

Keywords
Τυχαία Θέματα