Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 48χρονος μετά τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στη Φλώρινα

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον 48χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης ο οποίος δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Λιμνοχωρίου, Αμυνταίου στη Φλώρινα.

Σε νοσοκομεία της περιοχής διακομίστηκαν συνολικά 12 άτομα τα οποία παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα για τον άνδρα

που δίνει μάχη για την ζωή του. Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ , αρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, μετά τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα που σημειώθηκε σε νεόκτιστο ξενοδοχείο.

Σήμερα, αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Άλλα τέσσερα άτομα παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους.

Ολα συνέβησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου με τους επισκέπτες να νιώθουν δυσφορία, ναυτία και ζάλη.

Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

Νεόκτιστο ξενοδοχείο

Η αιτία της διαρροής εντοπίζεται σε δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Τα άτομα που βρισκόταν στο Ξενοδοχείο μόλις άναψαν τα καλοριφέρ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι επισκέπτες ένιωσαν ξαφνικά αδιαθεσία από μια μυρωδιά που δεν τους επέτρεπε να ανασάνουν.

Το ξενοδοχείο είχε ανοίξει τον προηγούμενα μήνα και πλέον σφραγίστηκε, ενώ ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη για παράβαση ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Δύσκολα ανιχνεύσιμο

Οι άνθρωποι που εκτίθενται στο μονοξείδιο του άνθρακα, που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο, παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Στις απλές καταστάσεις σε μία ήπια δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία, ίλιγγο, σύγχυση, κόπωση και ταχύπνοια όμως εάν οι ποσότητες είναι μεγάλες τότε υπάρχουν επιπλοκές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και την καρδιά. Ειδικά  στις έγκυες γυναίκες μπορεί να κάνει βλάβη ακόμα και στο έμβρυο.

Η άμεση μεταφορά των ατόμων στο νοσοκομείο ήταν σωστή και κρίσιμη, όπου έπρεπε να γίνει γρήγορη χορήγηση οξυγόνου 100 % το οποίο θα λειτουργήσει ως αντίδοτο στην όλη κατάσταση.

Δεδομένο οτι το αέριο είναι τοξικό δεν είναι εύκολα τα πράγματα και γι’ αυτό και η μεταφορά στο νοσοκομείο ήταν σωστή γιατί έγινε δυνατή η χορήγηση γρήγορα οξυγόνου και δεν υπήρξαν  δυσκολότερες καταστάσεις με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό και στην καρδιά.

Επιπλέον ένας άνθρωπος με πρόβλημα χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια δυσκολεύει την κατάσταση γιατί έχει υποκείμενο νόσημα που επιδεινώνει άμεση την κατάσταση της υγείας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα