Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ο μεγαλύτερος ηλικιακά δήμαρχος εκλέχθηκε στη Λευκάδα

Ο Ξενοφών Βεργίνης σε ηλικία 84 ετών εκλέχθηκε δήμαρχος Λευκάδας από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με ποσοστό 48,87%.

Ο πρώην βουλευτής Λευκάδας (2004-2007) γεννήθηκε το 1939 και κατάγεται από τους Τσουκαλάδες Λευκάδας. Είναι οικονομολόγος, ακαδημαϊκός και επιχειρηματίας. Επίσης, είναι αριστούχος Διδάκτωρ Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τις ΔΕΚΟ, Μέλος

του ΔΣ της ΕΡΤ, Πρόεδρος Γαλακτοκομικής Εταιρείας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ηπείρου Α.Ε., Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, Συντάκτης και υπεύθυνος υλοποίησης του πρώτου Προγράμματος LEADER στην Ελλάδα, Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ από το 2013 έως το 2015 υπηρέτησε ως Διοικητής του ΟΓΑ όπου συνετέλεσε σημαντικό έργο στην ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών απόδοσης συντάξεων με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος έκδοσης συντάξεων.

Σήμερα, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρία, στο χώρο των delicatessen προϊόντων στην Ελλάδα, της οποίας είναι και ο δημιουργός της.

Στόχοι για τη Λευκάδα

Ο κ. Βεργίνης και ο συνδυασμός του έθεσαν ως βασικούς στόχους για τον Δήμο Λευκάδας, τη διοικητική ανασυγκρότηση, την ενίσχυση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του Δήμου και την αποκατάσταση του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ Πολιτών, Διοίκησης και Υπηρεσιακών Παραγόντων. «Χτίζουμε έναν Δήμο Οργανωτικά Σύγχρονο και Διοικητικά Αποτελεσματικό» έχει τονίσει.

Παράλληλα, έχει θέσει ως προτεραιότητα την υλοποίηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που αφορά στην κινητικότητα των Πολιτών – Δημοτών στις αστικές και περιαστικές περιοχές της πόλης της Λευκάδας. «Βασικός Άξονας του Προγράμματος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας» υποστηρίζει ο νέος δήμαρχος Λευκάδας.

Αναφορικά με τις υποδομές του νησιού, η νέα δημοτική αρχή Λευκάδας αναφέρει ότι «στόχος μας είναι, ο Δήμος και συνεπώς όλες οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, να είναι επαρκείς σε δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια και  συγκοινωνιακών συνδέσεων καθώς και σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Στοχεύουμε στην ανάπτυξη που θα διαχέει την εισοδηματική ενίσχυση».

Keywords
Τυχαία Θέματα