Ο τρόμος συναντά την …επιστήμη σε έκθεση στο Λος Άντζελες

Το σημείο, στο οποίο η επιστήμη, ο τρόμος και ο κινηματογράφος συναντιούνται τιμά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λος Άντζελες με την έκθεση «Natural History of Horror».

Η έκθεση συνδέει την επιστήμη, την ιστορία και την τέχνη του κινηματογράφου με τη διερεύνηση επιστημονικών ανακαλύψεων. Από τα πρώιμα πειράματα με ζωικό ηλεκτρισμό μέχρι την ανασκαφή του τάφου του Τουταγχαμών- που ενέπνευσε μερικά από τα πιο εικονικά τέρατα σε ταινίες.

Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την επιστημονική έμπνευση πίσω από

τέσσερις παλιές ταινίες τρόμου της Universal με τέρατα Dracula, Frankenstein, The Mummy και The Creature from the Black Lagoon. Οι επισκέπτες θα δουν σπάνια αντικειμένα από κινηματογραφικά πλατό, στιγμιότυπα και 17 αντικειμένων από τη συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Explore the scientific inspiration behind classic monsters Dracula, Frankenstein, The Mummy, and Creature from the Black Lagoon, plus glimpses of rare movie props, footage, and more with Natural History of Horror: The Science of Scary, opening Oct. 10!https://t.co/rnJ2h0ECfd pic.twitter.com/VsZrQV8S5J

— Natural History Museum of L.A. County (@NHMLA) 27 Σεπτεμβρίου 2019

Γίνε και εσύ Δρ. Φρανκενστάιν

Σε ένα διαδραστικό εργαστήριο θα μπορούν θα δοκιμάζουν σαν επιστήμονες τις ικανότητές τους στην αναγέννηση, όπως ακριβώς ο Δρ Φρανκενστάιν αλλά και στο ερευνητικό έργο του Ιταλού γιατρού, βιολόγου και φυσιολόγου, Λουίτζι Γκαλβάνι.

Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν ένα αντίγραφο του κοστουμιού που φορούσε το τέρας (μισό ψάρι, μισός άνθρωπος) στην ταινία Creature From the Black Lagoon που σχεδίασε ο Μίλισεντ Πάτρικ. Το κοστούμι είχε βράγχια που κινούνταν, όταν ανέπνεε. Η ταινία του 1954 με πρωταγωνιστή το Πλάσμα από τη Μαύρη Λιμνοθάλασσα βασίστηκε σε παλιό βραζιλιάνικο μύθο. Σύμφωνα με αυτόν ένα τέρας που ήταν μισός άνθρωπος, μισό ψάρι και ζούσε στον ποταμό Αμαζόνιο. Βασίστηκε ακόμα στην ανακάλυψη ενός ζωντανού κοιλάκανθου, το 1938 (θεωρήθηκε ότι είχε εξαφανιστεί πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια).

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 10 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα