Οταν είσαι χώρα του πολέμου

Eνα ζήτημα που σπάνια εξετάζουμε εδώ στη Δύση – στις χώρες δηλαδή των «απίστων» σύμφωνα με το Κοράνι και τα λεγόμενα ιερά κείμενα (Χαντίντ) της ισλαμικής θρησκείας – είναι τι ακριβώς να περιμένουμε από τους πιστούς μουσουλμάνους που μας κατακλύζουν σαν μετανάστες. Η θεώρηση πως είναι και αυτοί απλοί πολίτες όπως όλοι οι άλλοι που κατοικούν στις κοινωνίες μας δεν είναι ακριβής. Διότι παραγνωρίζουν τις πεποιθήσεις τους και τα βαθιά ριζωμένα πιστεύω τους.  Η ρίζα των μουσουλμανικών πεποιθήσεων είναι πως ο κόσμος είναι χωρισμένος ανάμεσα στο «Σπίτι του Ισλάμ», τις χώρες δηλαδή που η μουσουλμανική

θρησκεία κυριαρχεί και το «Σπίτι του Πολέμου», εκεί δηλαδή που δεν έχει επικρατήσει ΑΚΟΜΗ. Αυτοί που ζουν σε μουσουλμανικά εδάφη ποτέ δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι ζώντας εν ειρήνη με τις γειτονικές χώρες των απίστων. Προσωρινές συνθήκες εκεχειρίας μπορεί να υπάρχουν, αλλά ο τελικός στόχος δεν πρέπει ποτέ να πάψει να είναι η επέκταση του Ισλάμ στα εδάφη των απίστων. Σε αυτή τη λογική επάνω το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είχε διακηρύξει πως για αυτούς «δεν υπάρχουν σύνορα, αλλά μόνο μέτωπα»! Πώς λοιπόν πρέπει να συμπεριφέρονται οπαδοί του Ισλάμ που βρίσκονται σε «άπιστες» χώρες; Προφανώς οφείλουν να επιδιώκουν την επέκταση και επικράτηση του Ισλάμ, που σημαίνει «υποταγή» και που δεν είναι απλώς θρησκεία αλλά τρόπος ζωής και σύστημα κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων.

Το ζήτημα είναι αν όλοι οι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα πολίτες ενστερνίζονται αυτές τις αντιλήψεις. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν αραβικά και δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο Κοράνι και στις διδασκαλίες των ιερών κειμένων. Ολοι αυτοί στηρίζονται στα κηρύγματα των μουλάδων και των άλλων διδασκάλων των θρησκευτικών συναθροίσεων και των ισλαμικών κέντρων. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα ριζοσπαστικοποίησής τους δίχως τίποτα σχεδόν να πέσει στην αντίληψη των Αρχών. Διότι πόσοι μπορούν να συλλάβουν τις έμμεσες αναφορές που κάνουν οι διδάσκαλοι στην αραβική γλώσσα; Επιπρόσθετα, οι ισλαμιστές μουλάδες συχνά κάνουν χρήση της περίφημης αρχής της «τακίγια» όπου, για προώθηση των στόχων της θρησκείας και σε όφελος του Ισλάμ, γίνεται επιτρεπτή η προβολή ψευδών ή παραπειστικών επιχειρημάτων.

Ετσι, κρύβεται ο στόχος της κήρυξης τζιχάντ (ιερού πολέμου) για την επικράτηση του Ισλάμ και προβάλλεται, αντίθετα, η αφοσίωση στην ειρήνη απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Δημόσια λοιπόν οι μουλάδες επιμένουν στη συνύπαρξη και την επιδίωξη της ειρήνης, για να μην προκαλέσουν αντίδραση του χριστιανικού τους περίγυρου, ενώ σε κάθε άλλη ευκαιρία ομιλούν για τη «μεγάλη τζιχάντ» και την επιδίωξη επέκτασης και επιβολής του Ισλάμ.

Η θεωρία λοιπόν των «αιματηρών συνόρων» που είχε προωθήσει ο Σάμουελ Χάντινγκτον και υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος έχει βάση. Και προωθείται βέβαια μέσω των μεταναστευτικών ροών.

Keywords
Τυχαία Θέματα