God of War Collection

Έχουμε συνηθίσει σε επανακυκλοφορίες παιχνιδιών προηγούμενων γενιών συστημάτων. Έχοντας υποστεί το απαραίτητο… ρετούς, τίτλοι-διαμάντια που έκαναν την εμφάνισή τους χρόνια πριν (μία ή και δύο γενιές κονσολών παλαιότερα) επανέρχονται στο προσκήνιο, έτοιμοι να καταπλήξουν και τα νεότερα, ηλικιακά, κοινά που δεν τους πρόλαβαν στην πρώτη τους νιότη. Θεμιτό και αποδεκτό με την προϋπόθεση όμως ότι η δουλειά στο τέλος, το τελικό αποτέλεσμα σαν να λέμε, αξίζει τον κόπο. Τι γίνεται ωστόσο όταν στα χέρια μας φτάνει… η μεταφορά μιας

μεταφοράς; Μήπως τα πολλά ports στο τέλος αφαιρούν από ένα παιχνίδι ή μία σειρά αυτό το τόσο ξεχωριστό κάτι που έχει και μας αφήνουν να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο κυκλοφόρησε εν τέλει αυτό που κρατάμε στα χέρια μας; Η God of War Collection είναι το ζωντανό μας παράδειγμα…

Σενάριο και τα ρέστα

Ο Kratos είναι ένας ήρωας της Ελληνικής Μυθολογίας. Κατά τη Sony φυσικά διότι η πραγματική Ελληνική Μυθολογία δεν αναφέρει για κανέναν Kratos. Τεσπά. Ο Kratos έχει γίνει υποχείριο των θεών του Ολύμπου οι οποίοι τον εκμεταλλεύτηκαν. Τώρα, ζητά εκδίκηση και στην προσπάθειά του να εξιλεωθεί για όλα τα δεινά που προκάλεσε στο παρελθόν, δεν διστάζει να τα βάλει με θεούς, δαίμονες και κάθε λογής μυθικό πλάσμα σε ένα ταξίδι από τον Όλυμπο ως τον Άδη. H God of War Collection περιλαμβάνει τα God of War και God of War II, τουτέστιν τα δύο παιχνίδια της σειράς.



Gameplay

Λοιπόοοον… κάπου εδώ αρχίζει το πανηγύρι. H God of War Collection του PS Vita είναι μεταφορά της ομώνυμης συλλογής του PS3! Έχουμε δηλαδή δύο παιχνίδια του PS2 που υπέστησαν την απαραίτητη επεξεργασία προκειμένου να μεταφερθούν αξιοπρεπώς στο PS3 (το 2010) και κατόπιν τα ξαναπεριέλαβαν ώστε να τα φέρουν στα μέτρα του PS Vita. Αποτέλεσμα; Σε θέματα gameplay δεν υπάρχει τίποτα το διαφορετικό. Άντε, λίγες ανεπαίσθητες αλλαγές στα quick-time events (αυτές τις τόσο ξεπερασμένες σεκάνς κατά τις οποίες πατάς τα κουμπιά που βλέπεις στην οθόνη) τα οποία έχουν τριμαριστέι ελαφρώς και αυτό είναι όλο. Τα δύο παιχνίδια που περιλαμβάνει η συλλογή παίζουν αυτόνομα, τουτέστιν για να μεταβείς από το ένα στο άλλο θα πρέπει να βγεις στο μενού του PS Vita και να ξανατρέξεις τη God of War Collection. Όσο για τον χειρισμό, θα εκμεταλλευτείς τα πάντα: face buttons, οθόνη αφής και οπίσθιο touchpad. Η όλη υλοποίηση είναι καλή, αν και η χρήση των κουμπιών εν τέλει με κούρασε προσωπικά. Κατά τα άλλα… αυτά, τίποτα διαφορετικό από την έκδοση του PS3, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Και από εμφάνιση;

Βρασ’ τα κι ασ’ τα… Σου είπα πριν ότι μιλάμε για μεταφορά μεταφοράς. Τα γραφικά ως εκ τούτου δεν έχουν να πουν τίποτα και με το χαμηλότερο framerate που έχει υιοθετηθεί, η όλη δράση μοιάζει σπαστή και σε καμία περίπτωση στρωτή. Ο ήχος και αυτός ακούγεται παραμορφωμένος, απόρροια των πολλαπλών συμπιέσεων με αποτέλεσμα και τα δύο παιχνίδια να έχουν χάσει την επικούρα και τη μεγαλειότητα που εξέπεμπαν στις παλιές τους δόξες…

The post God of War Collection appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα