ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνο malware εμφανίστηκε στο Twitch!

Τις τελευταίες μέρες έχει κάνει την εμφάνιση του στο Twitch ένα άκρως επικίνδυνο malware, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στους απρόσεκτους χρήστες της υπηρεσίας. Σύμφωνα με μία επίσημη ανακοίνωση που ανέβηκε στο Twitter account του Twitch, οι gamers που χρησιμοποιούν την πιο γνωστή

video game streaming service, θα πρέπει να είναι έξτρα προσεκτικοί, καθώς το εν λόγω malware δύναται να παραβιάσει τους Steam Accounts των άτυχων χρηστών που θα πέσουν στη παγίδα.

Οι υπεύθυνοι του Twitch συστήνουν στους gamers να μην κλικάρουν στο “csgoprize” link, το οποίο εμφανίζεται στο chat box. Το συγκεκριμένο link, ουσιαστικά πρόκειται για μία πρόσκληση στους χρήστες του Twitch, ώστε να συμμετέχουν σε έναν εβδομαδιαίο on-line διαγωνισμό που «δήθεν» θα τους χαρίσει αντικείμενα από το Counter-Strike: Global Offensive. Στην πραγματικότητα με το πάτημα πάνω στο link, ενεργοποιείται μία εφαρμογή Java, η οποία ζητάει από τον χρήστη να δώσει στοιχεία του (όπως για παράδειγμα είναι το όνομα και το e-mail του). Όσοι αφελείς gamers την πατήσουν, τότε η συγκεκριμένη εφαρμογή εγκαθιστά ένα κακόβουλο λογισμικό στο PC του χρήστη, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους hackers να κλέψουν χρήματα από το Steam account του. Οι υπεύθυνοι του Twitch αυτή τη στιγμή εργάζονται πυρετωδώς για να βρουν μία λύση, ωστόσο το συγκεκριμένο πρόβλημα ενδέχεται να συνεχιστεί, καθώς μπορεί να προκύψουν αρκετές παραλλαγές, για αυτό οι χρήστες του Twitch θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι πριν κλικάρουν σε οποιοδήποτε «ύποπτο» link. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του Twitch συστήνουν στους broadcasters να ενεργοποιούν την επιλογή “Block Hyperlink” που βρίσκεται στο Channels and Video settings.

Επειδή ισχύει παραδοσιακά ότι η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη, καλό θα ήταν όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν βλέπουμε links και αρχεία που δεν γνωρίζουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.

The post ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνο malware εμφανίστηκε στο Twitch! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα