Konami και Bohemia Interactive θύματα των hackers

Οι fans του Pro Evolution Soccer αλλάξτε τους κωδικούς σας! [UPDATE]

Η Bohemia Interactive, εταιρεία ανάπτυξης του ArmA 3, έγινε στόχος hackers οι οποίοι κατάφεραν να εισέλθουν και να υποκλέψουν τις βάσεις δεδομένων

από τo επίσημο site που διατηρεί με usernames, διευθύνσεις e-mail και κωδικούς εγγραφής των χρηστών της. Το site παρόλα αυτάα λειτουργεί κανονικά.

Η εταιρεία βέβαια επισημαίνει ότι τίποτα το σημαντικό δεν μπορεί να γίνει με τις πληροφορίες που υπεκλάπησαν καθώς οι hackers δεν απέσπασαν άλλα δεδομένα όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι απαραίτητη η αλλαγή των κωδικών σας (αν έχετε εγγραφεί) κάνοντας κλικ εδώ.

Αυτό το συμβάν έρχεται σε συνέχεια ενός αντίστοιχου περιστατικού στην εταιρεία της Ubisoft.

[UPDATE: Η Konami θύμα των hackers] Φαίνεται πως έχει γίνει επιδημία η επίθεση από hackers σε εταιρείες που ασχολούνται με video games καθώς μετά την Ubisoft και την Bohemia Interactive σειρά είχε τώρα η γνωστή σε όλους μας Konami!

H ιαπωνική εταιρεία ανέφερε πως έγιναν 4.000.000 απόπειρες παραβίασης του ID portal που διαθέτει και τελικά κατέληξαν σε 35.000 μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από τους χρήστες της εταιρείας όπως ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις email, ονόματα, τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις κατοικιών.

Πλέον η Konami ζητάει την αλλαγή των κωδικών από τους χρήστες άμεσα. Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό σας κάνοντας κλικ εδώ. Σε κάθε περίπτωση όμως η εταιρεία έχει στείλει email σε όλους όσους οι λογαριασμοί εκτέθηκαν μετά την επίθεση ενώ σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθεί κάποιο παρόμοια περιστατικό έχει αυξήσει την ασφάλεια των δεδομένων της αλλά και προσπαθεί να καταγράψει όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιήθηκαν από τους hackers για να τους καταστήσει άχρηστους.

Μήπως κάποιοι είχαν εκνευριστεί από τη λειτουργία του Konami ID στο Pro Evolution Soccer; Όπως και να 'χει αλλάξτε άμεσα τους κωδικούς σας κι αν τους χρησιμοποιείτε και αλλού τότε κάντε το ίδιο και εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα