ViVo X5 Max Official

Το λεπτότερο κινητό στον κόσμο!

Ο αγώνας για την δημιουργία όλο και μικρότερων ηλεκτρονικών συσκευών ήταν σε πλήρη εξέλιξη την προηγούμενη δεκαετία. Μόλις έκανε την εμφάνισή του το smartphone όλα άλλαξαν. Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων ξαναβρήκαν τον παλιό καλό εαυτό τους και πλέον παρουσιάζουν κάθε χρόνο όλο και πιο μεγάλες συσκευές. Αλοίμονο, το μέγεθος δεν αυξάνει εκθετικά από χρονιά σε χρονιά αλλά τα standard αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο. Πριν από δύο χρόνια, ένα κινητό με οθόνη πέντε ιντσών θεωρούταν αρκετά μεγάλο ενώ σήμερα όχι.

Vivo X5 Max
Το τεχνικό κομμάτι είναι

αυτό που κάποιος θα το εκμεταλλευτεί και θα κερδίσει δόξα και φήμη. Το πάχος (η προφίλ όψη) ενός κινητού ήταν πάντα μια κρυφή επιθυμία. Μια άπιαστη κορυφή. Η Vivo επένδυσε χρόνο, αρκετό χρήμα και πολλές ιδέες ώστε η ιστορία να έχει να λέει κάτι και για αυτήν. Το Vivo X5 max, έγινε και επίσημα το λεπτότερο κινητό στον πλανήτη αυτήν την περίοδο. Με πάχος μόλις 4.75mm, το Χ5 Μax θα αργήσει να φύγει από την κορυφή, αν και θα μείνει ούτως ή άλλως στην ιστορία.

Το μοντέλο αυτό παρά το ελάχιστο πάχος προφίλ που έχει, δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με όλα τα άλλα. Έχει ενσωματωμένη οθόνη 5.5 ιντσών Super AMOLED με 1080p ανάλυση και dual SIM θύρες (μία micro-SIM και η άλλη nano-SIM). Πίσω από την οθόνη το Vivo X5 Max στεγάζει έναν Snapdragon 615 chipset σε 1.7GHz τετραπύρηνο Cortex-A53 και 1.0GHz τετραπύρηνο Cortex-A53 64-bit CPU. Η RAM είναι 2GB και η εσωτερική μνήμη 16GΒ με δυνατότητα επέκτασης. Η Vivo κατάφερε να βάλει μία κάμερα 13 megapixel με Sony IMX214 αισθητήτρα και LED flash. Από την μπροστινή όψη υπάρχει μία 5 megapixel κάμερα για selfie. Σε αντίθεση με το Oppo R5 (που ήταν το 0,2 χιλιοστά παχύτερο), το X5 Max έχει 3.5mm θύρα ακουστικών. Οι Κινέζοι και λοιποί Ασιάτες κατασκευαστές έχοντας την δική τους παράδοση, προτιμούν κινητά που έχουν λειτουργικά συστήματα διαφορετικά από την τάση της εποχής. Το συγκεκριμένο τρέχει Android 4.4.4-based Funtouch 2.0. Επίσης, έχουν και διαφορετική κουλτούρα κάτι που φαίνεται και από την προεγκατεστημένη Karaoke εφαρμογή που χρησιμοποιεί Yamaha YSS-205X chip. Φυσικά όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να αποδώσει καρπούς και έτσι η τιμή του θα είναι $485 (390 ευρώ) και η πορεία του θα αρχίσει στις 22 Δεκέμβρη σε πολλές αγορές του κόσμου.

Το μέγεθος μετράει… αντίστροφα
Νομίζοντας κάποιος ότι μια κορυφή έχει κατακτηθεί και κάποιο προϊόν θα είναι ότι καλύτερο θα υπάρξει για τα επόμενα δύο χρόνια πλανιέται οικτρά. Μέσα σε έξι μήνες για παράδειγμα, κάποιος άλλος κατασκευαστής θα δημιουργήσει κάτι ακόμα καλύτερο. Φυσικά όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Ο πρωτοπόρος παίρνει την φήμη (και μια σελίδα στην ιστορία) και τα έσοδα από πατέντες και πωλήσεις. Το αγοραστικό κοινό αγοράζει κάτι που δεν έχει ξαναδεί και ο επόμενος κατασκευαστής ξέρει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα και προσπαθεί να το υλοποιήσει. Τέλος, ο "πόλεμος" παράγει πάντα νέες τεχνολογίες που βρίσκουν εφαρμογή σε παραπάνω από έναν τομείς της κοινωνίας και της επιστήμης.

Διαβάστε τον οδηγό αγοράς smartphone για να επιλέξετε ένα νέο κινητό. Για περισσότερη συζήτηση για τα κινητά τηλέφωνα επισκεφτείτε το δικό τους subforum.

Keywords
Τυχαία Θέματα