Xbox 360: 76 εκατομμύρια πωλήσεις

Δείτε την διαφορά σε σύγκριση με PlayStation 3 και Wii.

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις του Xbox 360 έχουν φτάσει τις 76 εκατομμύρια μονάδες. Ο αριθμός αυτός είναι τριπλάσιος σε σχέση με το πρώτο Xbox, ενώ το Kinect έφτασε τα 24 εκατομμύρια αντίτυπα. Η κονσόλα παίζει

πολύ καλά "εντός έδρας" καθώς είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Αμερική σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Πρώτη κονσόλα έβδομης γενιάς παραμένει το Wii με 99.38 εκατομμύρια μονάδες. Τόσο πριν το διάστημα κυκλοφορίας του Wii U, όσο και στους μήνες που ακολούθησαν, η διαφορά μεταξύ Xbox 360 και Wii έχει ψαλιδιστεί και κοντεύει τις 20 εκατομμύρια μονάδες. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι -έστω και οριακά- η Nintendo θα καταφέρει να σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων και να "χτυπήσει" τριψήφιο.

Τρίτη στη μάχη των κονσολών είναι η Sony με το PlayStation 3 με 70.2 εκατομμύρια αντίτυπα. Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή έγινε τον Σεπτέμβριο, συνεπώς από τότε μέχρι σήμερα πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει.

Λένε ότι "η μάχη των κονσολών δεν τελειώνει αν δεν σταματήσει οριστικά μια γενιά". Μένει λοιπόν να δούμε πόσα χρόνια θα μείνουν ακόμη τα Xbox 360 και PlayStation 3 στην αγορά και αν τελικά η φαινομενικά εύκολη νίκη του Wii θα εξελιχθεί σε ντέρμπι μεταξύ των τριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα