Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που παραμένουν στα σημεία απ’ όπου πέρασε η μεγάλη φωτιά που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε περιβαλλοντικό πλούτο και περιουσίες.

Από τη νύχτα της Δευτέρας (12/8) η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται ελαφρώς, ενώ το πρωί της Τρίτης (13/8) δεν εντοπίζεται κάποιο ενιαίο ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές εστίες από τον Βαρνάβα μέχρι την Νέα

Μάκρη και έως την Πεντέλη. Τα πιο έντονα προβλήματα εντοπίζονται στη Νέα Μάκρη, όπου η φωτιά έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια, στους οικισμούς Ερυθρός και Άγιος Εφραίμ.

Το θετικό είναι ότι οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει σε σύγκριση με χθες. Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας δυνάμεις από την Γαλλία, την Ιταλία, την Σερβία, την Τσεχία, την Τουρκία και την Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας οι πυροσβέστες εντόπισαν την απανθρακωμένη σορό μίας γυναίκας, σε κτίριο επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Βριλησσίων.

Πρόκειται για αλλοδαπή ηλικίας 60-62 ετών, η οποία διέμενε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο. Πιθανολογείται πως η γυναίκα φοβήθηκε και επιχείρησε να κρυφτεί στον χώρο του μπάνιου, όπου και εγκλωβίστηκε, όταν νωρίτερα το μέτωπο της φωτιάς είχε κυκλώσει την περιοχή και δεν μπόρεσε να διαφύγει.

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στον Βαρνάβα και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και πέρασε στην Πεντέλη, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας (12/8) έφτασε μέχρι το Πάτημα Χαλανδρίου και το πάτημα Βριλησσίων, όπου σπίτια και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στις φλόγες.

Πηγή: www.enikos.gr

The post Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα