4 μυστικά για να είστε ήρεμοι στη δουλειά

1 Ξεφορτωθείτε το ρολόι Τα καζίνο, τα ιατρεία και τα εστιατόρια δεν έχουν ρολόγια. Ο χρόνος είναι σημαντικός, η ακρίβεια σημαντική, αλλά καταλήγουμε να αγχωνόμαστε αντί να τον διαχειριζόμαστε. Σταματήστε λοιπόν να φοράτε ρολόι. Θα βρείτε το χρόνο αν χρειαστεί. Επικεντρωθείτε στο “τι χρειάζεται” για να γίνει κάτι, παρά στο “πόσο χρόνο χρειάζεται”.

2 Θυμηθείτε το Νόμο του Πάρκινσον «Η εργασία εκτείνεται ώστε να γεμίσει το χρόνο που διατίθεται για την ολοκλήρωσή της», παρατήρησε ο συγγραφέας Σίριλ Νόρθκοουτ Πάρκινσον το 1955. Ο καλύτερος τρόπος να περνάτε λιγότερο χρόνο δουλεύοντας είναι

να τηρείτετο ωράριό σας. Η δουλειά δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ οπότε ορίστε προθεσμίες και θα αποκτήσετε πολύ ελεύθερο χρόνο.

3 Μη βασίζεστε στον αυτοέλεγχο «Όποτε είναι δυνατό, προσπαθώ να αλλάξω το περιβάλλον μου αντί να ελέγχω τη συμπεριφορά μου», λέει ο Τίμοθι Φέρις, συγγραφέας του βιβλίου The Four-Hour Work Week (Η εργασιακή βδομάδα των τεσσάρων ωρών). «Είναι συνήθως πολύ πιο αποτελεσματικό από το βασίζεται στην αυτοπειθαρχία». Για παράδειγμα, αν δυσκολεύεστε να δουλέψετε επειδή κοιτάτε συνέχεια τα email σας, είτε δουλέψτε σε έναν υπολογιστή χωρίς πρόσβαση στο Ίντερνετ είτε κάντε τις δουλειές που χρειάζονται περισσότερη συγκέντρωση στην αρχή ή στο τέλος της ημέρας, όταν οι άλλοι δεν μπαίνουν στο ίντερνετ.

4 Αποφύγετε τα δράματαΑφιερώστε ένα μήνα χωρίς να επαναλαμβάνετε τα κουτσομπολιά του γραφείου ή να συζητάτε για πολιτικά. Στη δουλειά, συχνά κάνουμε παραχωρήσεις στις προσωπικές μας αξίες, αλλά μόλις το κάνετε, επιτρέπετε στις αξίες, τις πεποιθήσεις και την ταυτότητά σας να συντριβούν από τις απαιτήσεις των άλλων. Πρέπει να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, να το τρέφουμε αυτό και να το χρησιμοποιούμε ως μέσο προστασίας.

Το μυστικό

Αναρωτηθείτε «Και, τι έγινε;» Είναι μια πανίσχυρη ερώτηση. Μπορεί να αποθαρρύνει και τους πιο ξιπασμένους μέσα σε μια στιγμή. Και μπορείτενα την κάνετε και σ’ εσάς και στους άλλους. Προσπαθήστε να σκέφτεστε τις συνέπειες των πράξεών σας. Θα δείτε τα πράγματα με άλλο μάτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα