7 βήματα για καλύτερες αποφάσεις

Αν δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις αυτά τα 7 βήματα θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις σωστές, και γρήγορα!

1 Να αποφασίζετε όσο πιο γρήγορα γίνεται για τα μικρά και καθημερινά.
Απ’ τη στιγμή που ξέρετε το στυλ ντυσίματος που χρειάζεται η δουλειά, διατηρήστε το και μη χρονοτριβείτε μπροστά στη ντουλάπα. Στο σούπερ μάρκετ μην κοιτάτε ατελείωτη ώρα τα διάφορα προϊόντα. Φτιάξτε ένα σύστημα κανόνων, όπως π.χ. ότι θα παίρνετε πάντα το δεύτερο ακριβότερο, και είστε έτοιμοι.

2 Ζητάτε τη γνώμη κάποιου ειδικού.
Δεν είναι δυνατόν

να γνωρίζετε τα πάντα, γι’ αυτό και η γνώμη κάποιου ειδικού θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Ωστόσο, όταν γίνεται με υπερβολή, είναι δίκοπο μαχαίρι, καθότι περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα. Φυσικά θα πρέπει να συζητάτε το θέμα με το σύντροφό σας, εάν αφορά τον ίδιο ή την οικογένειά σας, αλλά μην τον θεωρείτε αυθεντία.

3 Δείξτε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.
Πιστέψτε ότι θα πάρετε την καλύτερη δυνατή απόφαση βάσει των πληροφοριών που κατέχετε! Η αναποφασιστικότητα απλώς σας καθυστερεί.

4 Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.
Δανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις όταν χρησιμοποιούμε και το υποσυνείδητό μας. Αν κάτι σας απασχολεί έντονα, σταματήστε να το σκέφτεστε! Γράψτε το σε ένα χαρτί καθώς και τις επιλογές σας και κάντε κάτι άλλο ή, ακόμα καλύτερα, πηγαίνετε για ύπνο. Είναι πολύ πιθανό η απάντηση να σας έρθει μόλις ξυπνήσετε.

5 Μην βλέπετε την απόφαση σαν πρόβλημα.
Τα προβλήματα εμπεριέχουν αρνητική χροιά, που δεν μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να γίνουμε δημιουργικοί. Αντιμετώπισέ τα σαν πρόκληση, σαν μια ευκαιρία να κάνεις κάτι διαφορετικό.

6 Σκεφτείτε το «γιατί».
Συνήθως μας απασχολεί το «πώς» να πάρουμε μια σωστή απόφαση και αγνοούμε το «γιατί», που αποτελεί το 50% της επιτυχίας. Επικεντρωθείτε στο γιατί πρέπει να πάρετε αυτή την απόφαση, ποιοί είναι οι λόγοι που κάνουν την ανάληψη αυτής της απόφασης αναγκαία.

7 Το δικαίωμα στην αποτυχία.
Συνήθως μαρμαρώνουμε μπροστά στο τι να αποφασίσουμε, επειδή φοβόμαστε την προοπτική μιας αποτυχίας. Πλήθος σκέψεων κατακλύζουν το μυαλό μας, όπως τι θα πουν για μας, τι θα σκεφτούν, τι επιπτώσεις θα έχει στη ζωή μας. Αυτό πολλαπλασιάζει το άγχος μας, θολώνει το μυαλό μας και μειώνουμε ακόμα περισσότερο την προοπτική του καλύτερου. Χαλαρώστε! Αντιμετωπίστε το λάθος σαν ένα μάθημα ζωής, σαν μια ευκαιρία να αποκομίσετε περισσότερη γνώση και πείρα. Όσο πιο ψύχραιμοι είστε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρετε τη σωστή απόφαση!

The post 7 βήματα για καλύτερες αποφάσεις appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα