Oι 7 νέες τάσεις στο design για το 2016

Σύμφωνα με το Houzz οι νέες τάσεις για το 2016 επικεντρώνονται στους χώρους του καθιστικού, της κουζίνας και του μπάνιου. Οι 7 που ξεχωρίζουμε είναι οι εξής:

1 Μαύρο θαμπό ατσάλι – στο χώρο της κουζίνας οι μεταλλικές συσκευές με γυαλάδες αντικαθιστώνται με μαύρες θαμπωμένες από ατσάλι χωρίς αντανάκλαση.

2 Τραπεζαρία – η νέα τάση μας παροτρύνει να διατηρήσουμε το κομμάτι της τραπεζαρίας ξεχωριστό, κάτι που ειδικά στα παλαιά σπίτια των ελληνικών πόλεων υπάρχει σαν χώρος. O χρωματικός τόνος που φαίνεται

να κυριαρχεί είναι το παλ μοβ-λιλά δίνοντας μια πιο ρομαντική νότα στο χώρο της τραπεζαρίας.

3 Statement mirrors! Οι τετράγωνοι, ορθογώνιοι ή στρογγυλοί καθρέφτες φαίνονται πλέον παρωχημένοι, άρα φαίνεται να προωθούνται για τη φετινή σεζόν καθρέφτες για το μπάνιο οι οποίοι αποτελούνται από πολύπλοκα σχήματα.

4 Bidets! Όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο οι περίφημοι «μπιντέδες» επιστρέφουν! Σε μεγάλα master μπάνια αρχίζουν να εμφανίζονται σε μοντέρνες εκδοχές, λιτές γραμμές και λευκό ή γκρι χρώμα.

5 Λιγότερη τεχνολογία – παρόλο που τα τεχνολογικά gadgets δε θα φύγουν απ τη ζωή μας, παρατηρούμε όλο και περισσότερο την τάση να δημιουργούνται πιο «ήσυχα» καθιστικά χωρίς ηχητικά και οπτικοακουστικά συστήματα. Μερικοί ωραίοι πίνακες, μια open τύπου βιβλιοθήκη, δύο coffee tables με διακοσμητικά, αποτελούν παραδείγματα πως ένας χώρος μπορεί να είναι όμορφος και ενδιαφέρον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία τεχνολογίας.

6 Homey Bathrooms – η νέα τάση μας δείχνει τον τρόπο να γίνουν τα μπάνια μας περισσότερο σαν χώροι διημέρευσης. Φρέσκα λουλούδια σε βάζα, ή μικρά γλαστράκια, ή ακόμη και αν υπάρχει χώρος να τοποθετηθεί μια πολυθρόνα. Γενικότερα ύφασμα και βλάστηση είναι δύο στοιχεία που δημιουργούν cozy ατμόσφαιρα στο χώρο.

7 Mix and Match κουζίνες – ο χώρος της κουζίνας φαίνεται να μην μένει σε ένα ή δύο στοιχεία, αλλά να προχωράει σε συνδυαστικό ύφος. Μπορούμε να δούμε ξύλινο ταβάνι, πλακάκι στην πλάτη της κουζίνας, open ράφια, μεταλλικά τραπέζια ή καρέκλες, και χρωματιστά χαλιά όλα σε έναν χώρο και όλα αυτά να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

Η γενικότερη τάση στο Design μπορεί να είναι η απλοποίηση των γραμμών και των υλικών, ωστόσο για το 2016 παρατηρούμε μια στροφή σε παρελθοντικά στοιχεία, καθώς και μια διάθεση για πιο cozy σπιτική ατμόσφαιρα.

Το μυστικό

Το κάθε σπίτι, όπως και οι κάτοικοί του, έχουν τη μοναδικότητά τους επομένως ενώ είναι καλό να παρακολουθούμε τις τάσεις και να τις διαβάζουμε, αλλά υιοθετούμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα.

Μάγδα K. Μαυρίκη, www.mamaproject.gr

The post Oι 7 νέες τάσεις στο design για το 2016 appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα