Διώξτε το πρήξιμο από τα μάτια με 6 μυστικά

Aν έχετε ξυπνήσει και εσείς με πρησμένα μάτια που μοιάζουν σχεδόν σαν να σας έχει τσιμπήσει κάτι, αλλά δεν σας έχει τσιμπήσει και απλά έτσι ξυπνάτε, συνεχίστε να διαβάζετε.

Αυτό επιδεινώνεται τα Σαββατοκύριακα, καθώς ο περισσότερος από τον κανονικό ύπνο, σε συνδυασμό με τα ποτά και ίσως στο λίγο περισσότερο αλάτι στο φαγητό οδηγούν σε πρηξίματα. Τι πρέπει να κάνετε;

1 Περιορίστε τα αλμυρά. Αν φάτε κάτι αλμυρό πριν κοιμηθείτε, οι πιθανότητες να ξυπνήσετε με πρησμένα μάτια είναι πολύ μεγάλες λόγω της κατακράτησης. Μια καλή λύση

είναι να αποφεύγετε τα έτοιμα γεύματα και τις επεξεργασμένες τροφές. Στην περίπτωση των δεύτερων που αγοράζετε συσκευασμένες από τα σούπερ μάρκετ, καλό είναι να ελέγχετε την περιεκτικότητά τους σε αλάτι, όπως αυτή αναγράφεται στα συστατικά.

2 Πίνετε πολύ νερό πριν κοιμηθείτε για να περιορίσετε τη βλάβη που μπορεί να κάνει το ποτό και το φαγητό.

3 Βάλτε την κρέμα ματιών σας στο ψυγείο πριν την απλώσετε.

4 Κοιμηθείτε με δύο μαξιλάρια
Χρησιμοποιήστε δυο μαξιλάρια όταν κοιμάστε. Κρατώντας το κεφάλι ψηλά, αποτρέπεται τον οργανισμό από το να συγκρατήσει υγρά στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

5 Φτιάξτε παγάκια
Φτιάξτε πράσινο τσάι ή χαμομήλι και βάλτε το στην παγοθήκη σας αντί για νερό. Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού και του χαμομηλιού σε συνδυασμό με το κρύο, όχι μόνο θα ανακουφίσουν τα μάτια σας και θα μειώσουν τα πρηξίματα αλλά θα σας χαρίσουν πολύ φρέσκια και λαμπερή όψη. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν εφαρμόσετε φέτες αγγουριού κάτω από τα μάτια, σακουλάκια από τσάι που θα έχετε προηγουμένως παγώσει ή ακόμη και κουταλάκια του γλυκού που πριν επίσης θα έχετε βάλει για κάμποση ώρα στο ψυγείο.

6 Κάντε πλύσεις με θαλασσινό νερό ή αλατόνερο
Κάντε πλύσεις της μύτης με αλατόνερο ή θαλασσινό νερό. Πολλές φορές, η συσσωρευμένη υγρασία στα ιγμόρεια προκαλεί πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Εισπνεύστε με δύναμη το νερό με το αλάτι (ή εκείνο της θάλασσας) από το ένα ρουθούνι και αφήστε το υγρό να βγει επαναλαμβάνοντας και από το άλλο την ίδια διαδικασία, σε κάθε ευκαιρία που σας δίνετε. Η τακτική αυτή βοηθά σημαντικά κυρίως όσους έχουν πρόβλημα αλλεργιών.

The post Διώξτε το πρήξιμο από τα μάτια με 6 μυστικά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα