Πρασινίστε το σπίτι σας με φυτά εσωτερικού χώρου

Ιδανικό για ανθρώπους που ζουν στην πόλη, τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν χρειάζονται πολύ χώρο και είναι γενικά εύκολο να διατηρηθούν. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μικρούς κήπους μέσα στο σπίτι σας και να το κάνετε πράσινο!

Όχι μόνο τα φυτά κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται φρέσκο και πλούσιο, μπορούν επίσης να έχουν εκπληκτικά οφέλη για την υγεία σας. Τα φυτά ανανεώνουν ένα δωμάτιο και μπορούν να φέρουν την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας. Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου είναι ιδανικά για την εξάλειψη των τοξινών από τον αέρα, όπως το κρίνο της ειρήνης, η αλόη και οι ορχιδέες.

Τι

χρειάζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τροφή και νερό
Δώστε στα φυτά εσωτερικού χώρου τροφή και νερό. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σε γλάστρες αποστραγγίζονται και έχουν λίπασμα. Αποφύγετε να τα ποτίζετε υπερβολικά, βυθίστε ένα ξύλινο ραβδί στο χώμα τους για να δείτε εάν είναι υγρό ή στεγνό. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα φυτά σας σε δίσκους έτσι ώστε να μπορούν να αντλήσουν νερό ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Φως
Το φως είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όταν επιλέγετε φυτά για το σπίτι σας. Δεν μπορούν όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου να επιβιώσουν με λίγο φως, και ορισμένα χρειάζονται έντονο φως, αλλά όχι άμεσο φως. Για παράδειγμα, η δράκαινα και το σπαθίφυλλο δεν θέλουν πολύ φως και τοποθετούνται πιο μακριά από τα παράθυρα ζωντανεύοντας μια σκοτεινή γωνιά. Από την άλλη πλευρά, το χλωρόφυτο και το φίκος μπέντζαμιν αναπτύσσονται καλύτερα σε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο.

Υπάρχουν πολλοί νέοι και ενδιαφέροντες τρόποι να αναδείξετε τα φυτά εσωτερικού χώρου.
Παρατάξτε τα σε ένα ράφι, φυτέψτε τα φυτά σε όμορφες χειροποίητες, κεραμικές γλάστρες, κρεμάσετε τα από το ταβάνι σε ένα macramé, ή κρεμάστε τα στον τοίχο. Αφήστε τα φυτά σας να είναι ένα deco statement.

The post Πρασινίστε το σπίτι σας με φυτά εσωτερικού χώρου appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα