Πρωτεΐνες: μπορούν να βοηθήσουν στη γράμμωση και την επίπεδη κοιλιά;

Η αλήθεια είναι ότι οι πρωτεΐνες παίζουν πολλαπλό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό και χρησιμοποιούνται σε πλήθος λειτουργιών. Μπορούν όμως να βοηθήσουν στη γράμμωση και την επίπεδη κοιλιά;

Η πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (άπαχο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, ασπράδι αυγού κ.α.) συσχετίζεται με τη δόμηση του μυϊκού μας ιστού και τη μυϊκή αποκατάσταση σε άτομα που κάνουν εντατική προπόνηση και κυρίως στους αθλητές. Αυτό όμως δεν ισχύει και για άτομα που κάνουν καθιστική ζωή,

καθώς η άσκηση είναι βασικός και απαραίτητος παράγοντας για να φτιάξετε την εικόνα των κοιλιακών μας. Χωρίς την άσκηση η περιττή προσλαμβανόμενη πρωτεΐνη απλά …θα αποθηκευτεί ως λίπος!

Όσον αφορά τη γυμναστική, μην εστιάζετε αποκλειστικά στους κοιλιακούς. Ειδικά αν δεν γίνονται σωστά, οι ασκήσεις αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό στη μέση και τη σπονδυλική στήλη γενικότερα. Συμβουλευτείτε γυμναστή ώστε να σας προτείνει εναλλακτικές ασκήσεις σε όρθια στάση ή απλώς βάλτε στη ζωή σας το τρέξιμο ή κάποιο άθλημα όπως το τένις, καθώς βοηθούν να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να συρρικνώσετε τα αποθέματα λίπους στο σώμα σας.

Αλλά ακόμα κι αν ακολουθοήσετε την κατάλληλη άσκηση, η πρόσληψη πρωτεΐνης σε μεγάλες ποσότητες δεν θα σας βοηθήσει να φτιάξετε καλύτερους κοιλιακούς. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης, για έναν μέσο ενήλικα, είναι 0,8-1 γρ. ανά κιλό σωματικού βάρους, και οι ανάγκες αυξάνονται ελάχιστα σε αθλητές (1,2-1,7 γρ ανά κιλό σωματικού βάρους ανάλογα με το είδος της άσκησης).

Καθημερινά ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες και μάλιστα από κόκκινο κρέας που είναι και πλούσιο σε λιπαρά!

Για να σμιλέψετε τους κοιλιακούς σας, χρειάζεται αρχικά να προσθέσετε πηγές πρωτεΐνης στο καθημερινό σας διατροφολόγιο.

Τα αβγά, το κοτόπουλο, ο σολομός και το γιαούρτι είναι μερικές από τις καλύτερες και πιο υγιεινές πηγές πρωτεϊνών.

Το ψωμί ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι είναι επίσης καλές πηγές σύνθετων υδατανθράκων, θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για να έχετε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα πρέπει, αντιθέτως, να αποφεύγετε τους απλούς υδατάνθρακες, όπως αυτοί που παρέχουν τα λευκά ζυμαρικά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 150 γραμμάρια πρωτεϊνών την ημέρα για να καταφέρετε να αυξήσετε αισθητά τη μυϊκή σας μάζα.

The post Πρωτεΐνες: μπορούν να βοηθήσουν στη γράμμωση και την επίπεδη κοιλιά; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα