5 tips για να τρέξεις μεγάλες αποστάσεις σαν επαγγελματίας!

Όποια και αν είναι η φυσική σου κατάσταση, μπορείς με την απαραίτητη οργάνωση να τρέξεις μεγάλες αποστάσεις ξεκούραστα και πάνω απ΄ όλα με ασφάλεια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγεις για τρέξιμο έχε στο μυαλό σου αυτές τις συμβουλές.

1. Συσκευή με ακουστικά για μουσική. Είτε χρησιμοποιείς το smartphone, το iPod ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή, να ξέρεις ότι η μουσική σου δίνει κίνητρο, ανεβάζει το ρυθμό και απομακρύνει το μυαλό από την έντονη προσπάθεια.

2. Η σωστή ενυδάτωση, είτε είναι νερό ή κάποιο energy

drink, λειτουργεί σαν καύσιμο για τον οργανισμό και σε βοηθά να ολοκληρώσεις πιο εύκολα το στόχο σου.

3. Tα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα όχι μόνο για τον ήλιο, αλλά προστατεύουν επίσης τα μάτια από τον αέρα, τη σκόνη και τη βροχή.

4. Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων μπορεί να προκαλέσει τραβήγματα και πιασίματα στους μυς και στις αρθρώσεις. Εάν έχεις μαζί σου ψυχρά επιθέματα πάγου καταπραΰνουν τον πόνο και προλαμβάνουν τη ζημιά.

5. Τα energy gels είναι κατάλληλα για τρέξιμο, αφού περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και ηλεκτρολύτες που χρειάζεται ο οργανισμός για να διανύσει τις μεγάλες αποστάσεις, ενώ είναι πιο εύκολα να φαγωθούν όσο τρέχεις.

Πηγή: www.myfit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα