SOS: Πως θα προστατεύσουμε με ασφάλεια το ευαίσθητο παιδικό δέρμα κάτω από τον ήλιο

Τα παιδιά αγαπούν τη θάλασσα, το παιχνίδι στην άμμο, τις βουτιές… Βέβαια, τα παιδιά κάτω από 2 ετών είναι σημαντικό να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας (11.00-15.00) ενώ τα παιδιά κάτω των 6 μηνών είναι καλύτερα να μην εκτίθενται καθόλου στον ήλιο, καθώς τα βρέφη κάτω των 6 μηνών δεν διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους σταθερή και οι έντονες αλλαγές θερμοκρασίας τα επηρεάζουν περισσότερο από όσο τα μεγαλύτερα παιδιά.

Καλό είναι τα παιδιά να κάθονται πάντα κάτω από ομπρέλα, να φορούν πάντα το καπέλο τους και, φυσικά, να μην βγαίνουν ποτέ στον ήλιο χωρίς

αντηλιακό. Περνώντας, όμως, στο θέμα «αντηλιακό» υπάρχουν και εδώ κάποια sos. Ή μάλλον super sos:

1. Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται στο παιδικό δέρμα 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και είναι σημαντικό να το απλώνουμε προσεκτικά στο σώμα και στο πρόσωπο, χωρίς π.χ. να ξεχνάμε τα αυτάκια, το σβέρκο αλλά και τα πέλματα του παιδιού.

2. Eίναι επίσης σημαντικό να ανανεώνουμε συχνά το αντηλιακό, ειδικά όταν το παιδί κολυμπά ή π.χ. σκουπίζεται σε πετσέτα μετά τη βουτιά του.

Ο καλύτερος σύμμαχός μας για να απολαμβάνει το παιδί μας με ασφάλεια τη θάλασσα και τον ήλιο είναι το νέο επαναστατικό διάφανο BabyDerm Invisible Sunscreen Spray με SPF50 ειδικό για παιδιά, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και γρήγορα σε στεγνό ή βρεγμένο δέρμα, χωρίς να χρειάζεται το παιδί να διακόψει το παιχνίδι του στη θάλασσα ή στη παραλία.

Xάρη στον ενισχυμένο συνδυασμό UV φίλτρων και της βιταμίνης C, προσφέρει υψηλή προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από την οξειδωτική φθορά.

Ψεκάζεται εύκολα και γρήγορα, δεν αφήνει λευκά σημάδια και είναι ανθεκτικό στο νερό, προστατεύοντας τα αγγελούδια μας με τον καλύτερο τρόπο.

Θα τo βρεις στα φαρμακεία από την Intermed.

Keywords
Τυχαία Θέματα