Γιατί οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες κάνουν καλό σε πρόσωπο και μαλλιά;

Ναι ξέρουμε, οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μας παραπέμπουν σε βικτωριανό σκηνικό και κρεβάτια με ουρανό. Ας σταματήσουμε όμως να είμαστε στενόμυαλες και ας σκεφτούμε το πρακτικό του θέματος.

Οι ειδικοί λένε ότι κάνουν πολύ καλό στα μαλλιά και στο δέρμα οπότε μην αντιστεκόμαστε. Ένα θα σας πω, οι Kardashians, οι Jenners και η Gisele Bundchen είναι μερικές μόνο από τις celebrities που έχουν εμμονή με το μετάξι.

Νομίζω έχω αρχίσει να σας πείθω. H Kim μάλιστα, όπως βλέπετε και στο ενσταντανέ που ακολουθεί, το κουβαλάει πάντα μαζί της, ακόμα

και στα ταξίδια της με το αεροπλάνο!

Ας πάμε τώρα και στους ειδικούς. Όσοι γνωρίζουν καλά αυτού του είδους τα θέματα λένε πως το βαμβακερό ύφασμα δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό, ενισχύει το φριζάρισμα και τη θαμπάδα και καταστρέφει τα θυλάκια της τρίχας.

Αυτά συμβαίνουν επειδή έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία, τι πιο καταστροφικό; Επίσης επειδή δεν είναι φυσικό δημιουργεί αλλεργίες ειδικά στις ευαίσθητες επιδερμίδες ενώ κατά την τριβή την ώρα του ύπνου προκαλεί ερεθισμούς.

Και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι. Αντίθετα το μετάξι επειδή είναι 100% φυσικό και υποαλλεργικό φέρεται με ευγένεια στην επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει.

Παράλληλα τα μαλλιά συγκρατούν την υγρασία αφού δεν έχει την ιδιότητα να την απορροφά μιας και ως υλικό “αναπνέει” καλύτερα κατά διάρκεια της νύχτας και δεν μας βάζει στη διαδικασία να ψάχνουμε το δροσερό μέρος του μαξιλαριού.

Τώρα πια ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε!

Διαβάστε ακόμη:

H Isabella Rossellini μας μιλάει για την ομορφιά και αποκαλύπτει το μυστικό που την κρατά τόσο γοητευτική

H μικρή αλλά δραστικήαλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της Miranda Kerr είναι τόσο 90’s που τη λες και vintage!

Keywords
Τυχαία Θέματα