Γνωρίζατε ότι η βαζελίνη είναι ένα beauty προϊόν;

Η βαζελίνη είναι ένα προϊόν που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Η βασική της χρήση έχει να κάνει με τη βαθιά ενδάτωση του δέρματος ειδικά όταν αυτό είναι πολύ αφυδατωμένο. Δεν ενδείκνυται όμως για εφαρμογή στο πρόσωπο αφού αφήνει έντονη λιπαρότητα η οποία δημιουργεί σμήγμα.

Παρ’ όλα αυτά τον τελευταίο καιρό οι make up artists που συνεχώς μας εκπλήσσουν με την ευρηματικότητα τους αποκάλυψαν πολλές και διαφορετικές χρήσης της βαζελίνης που δεν τις είχαμε καν φανταστεί.

Highlighter: Ελάχιστη ποσότητα του προϊόντος ψηλά στα ζυγωματικά μπορεί να χαρίσει απίστευτη λάμψη. Λειτουργεί δηλαδή

και ως highlighter. Καλό είναι να τη συνδυάσουμε με blush σε κρεμώδη μορφή. Είναι ένα tip που αγαπούν και εφαρμόζουν οι make up artists χρόνια τώρα.

Μάσκαρα: Αν σας τελείωσε η μάσκαρα και είναι αργά το βράδυ πριν την έξοδο μην σκάτε. Αφού έχετε βαζελίνη στο σπίτι υπάρχει λύση. Απλώνετε πάνω στο βουρτσάκι της μάσκαρα ελάχιστη ποσότητα και την περνάτε στις βλεφαρίδες οι οποίες θα αποκτήσουν λάμψη.

Ενυδατικό χειλιών: Ειδικά το χειμώνα τα χείλη σκάνε και έχουν ανάγκη από πλούσια καθημερινή ενυδάτωση. Αν δεν έχετε πρόχειρο το lip balm μπορείτε να απλώσετε μικρή ποσότητα βαζελίνης προσφέροντας την απαραίτητη υγρασία αλλά και λάμψη.

Μανικιούρ: Αν περιποιείστε μόνες σας τα νύχια στο σπίτι τότε σίγουρα θα χρειαστείτε τη βαζελίνη για να μαλακώσετε τις παρανυχίδες και τα πετσάκια πριν τα απομακρύνετε. Καλό είναι βέβαια μέσα στην εβδομάδα να απλώνετε μικρή ποσότητα γύρω από τα νύχια σας ώστε το δέρμα να είναι ενυδατωμένο και απαλό.

Ενυδάτωση σώματος: Όχι δεν την απλώνετε στο σώμα αντί για ενυδατική κρέμα αλλά σε σκληρά σημεία όπως είναι οι φτέρνες, τα γόνατα και οι αγκώνες. Μετά το ζεστό μπάνιο και σε στεγνό δέρμα κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Όσο αφορά τις φτέρνες αμέσως μετά την εφαρμογή φορέστε κάλτσες. Την επόμενη μέρα θα είναι απαλές και τέλειες.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τις nude αποχρώσεις κραγιόν που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σας

H Kylie Jenner σας δείχνει πως θα πετύχετε το make up look των Χριστουγέννων!

Keywords
Τυχαία Θέματα