Η επικοινωνία οδηγεί στην ευτυχία: Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να συζητάτε με τον σύντροφό σας!

Ένα από τα πιο συχνά παράπονα των γυναικών από τους συζύγους τους είναι η ελλιπής επικοινωνία, «δε συζητάμε», «δεν επικοινωνούμε αρκετά», «γυρίζει σπίτι και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κινητό και η τηλεόραση», ακούω συχνά στο γραφείο.

Η ποιοτική και αποτελεσματική επικοινωνία λέμε πως αποτελεί την βέβαιη οδό προς μια επιτυχημένη μακρόχρονη σχέση, επικοινωνία όμως δεν είναι μόνο η κουβέντα. Επικοινωνία είναι κάθε μας συμπεριφορά, κάθε μήνυμα που περνάμε στον άλλο, επικοινωνία είναι η στάση μας μέσα στη σχέση αλλά και το σεξ μας., ο τρόπος  που αλληλεπιδρούμε ερωτικά. Οι γυναίκες

δίνουν έμφαση στις λέξεις και επιμένουν στην λεκτική επικοινωνία, χρειάζεται όμως να θυμόμαστε πως οι άνδρες επικοινωνούν περισσότερο μέσα από πράξεις και συμπεριφορές.

Σήμερα, θα εστιάσουμε στην λεκτική επικοινωνία και θα δούμε ποιά είναι τα θέματα για τα οποία χρειάζεται να συζητάμε με τον σύντροφό μας.

1. Στη σχέση μας χρειάζεται να μοιραζόμαστε όσα μας ταλαιπωρούν συναισθηματικά: παρατηρώ στο γραφείο την συναισθηματική απομόνωση πολλών γυναικών για να μην πιέσουν τον σύζυγο “που ήδη έχει πολλά στο κεφάλι του”, ή άλλοτε για να μη φανούν ευάλωτες ή ακόμη γιατί θεωρούν βέβαιο πως εκείνος δε θα τις καταλάβει. Αυτή η συναισθηματική απομόνωση χτίζει την μοναξιά μας και μας οδηγεί στο να μη συνδεόμαστε με τον άλλο και να μην του επιτρέπουμε να μας συναισθανθεί. Μιλήστε λοιπόν για όσα νιώθετε, μοιραστείτε τα συναισθήματά σας!

2. Ένα καυτό θέμα που φέρνει μάλιστα πολλές συγκρούσεις μέσα στη σχέση είναι το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ο τρόπος διαπαιδαγώγησης αλλά και οι ρόλοι και οι ευθύνες μας μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Αυτό που λέω και στο γραφείο είναι πως πίσω από ένα ζευγάρι που συγκρούεται, συγκρούονται οι διαφορετικοί τρόποι που έχουν μεγαλώσει, οι διαφορετικές αξίες, πεποιθήσεις, απόψεις που είναι φυσιολογικό και θεμιτό να υπάρχουν. Μιλήστε για το πώς θέλετε να μεγαλώνετε τα παιδιά σας, ακούστε με προσοχή τις ιδέες του, ενθαρρύνετε τον ρόλο του ως πατέρα και προσπαθήστε να διαμορφώσετε μαζί τον δικό σας, κοινό ιδανικό τρόπο μεγαλώματος των παιδιών σας.

3. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό ζήτημα σε μια συμβιωτική σχέση, για το οποίο χρειάζεται να συζητάμε, είναι το οικονομικό. Παρατηρώ πως όταν δεν υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ των συντρόφων αναφορικά με το πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά μας, αργά ή γρήγορα επέρχεται ρήξη, ανταγωνισμός αλλά και αντιπαλότητα που μολύνουν την σχέση.

4. Και βέβαια πολύ συχνά βλέπω πως τα ζευγάρια αποσιωπούν το σεξουαλικό τους πρόβλημα. Η μεγάλη αραίωση των επαφών, η αλλαγή στη σεξουαλική λειτουργία, τα σεξουαλικά θέλω που μένουν  για πάντα κρυμμένα, στέκουν εμπόδια στην ερωτική λειτουργία του ζευγαριού που τελικά απομακρύνεται.

4. Τέλος, μην ξεχνάς να του κάνεις την πιο σπουδαία ερώτηση «Είσαι ευτυχισμένος;», και «τι μπορώ να κάνω ώστε να περνάς ακόμη πιο όμορφα μέσα στη σχέση;» Το να μιλάμε για την ίδια την σχέση μας, μέσα από απλές ερωτήσεις αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες συζητήσεις που χρειάζεται να κάνουμε με τον σύντροφό μας!

Από την Φρόσω Φωτεινάκη, MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 211 1845239

Κινητό: 6981015684

Φωτογραφία: Pinterest

Διαβάστε ακόμα: Το μεγαλύτερο μυστικό των πετυχημένων σχέσων αποκαλύπτεται σήμερα!

Keywords
Τυχαία Θέματα