Και όμως μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο smokey eye με ένα μόνο προϊόν

To smokey eye look είναι αιώνιο και κλασικό όπως για παράδειγμα το κόκκινο χρώμα στα χείλη. Και αναφέρομαι στο κλασικό smokey και όχι το χρωματιστό που είδαμε στα shows της σεζόν. Το σκούρο που οι ειδικοί κάνουν συνήθως με γκρι ή μαύρη σκιά και συνήθως θέλει τη μισή συσκευασία του προϊόντος ντεμακιγιάζ για να το αφαιρέσουμε.

Το είδαμε και πολύ μας άρεσε στο show του Οίκου Altuzara. Στα παρασκήνια βρέθηκε ο διάσημος make up artist Tom Pecheux ο οποίος δημιούργησε το τέλειο smokey eye look χρησιμοποιώντας ένα μόνο προϊόν μακιγιάζ.

Και δεν ήταν σκιά. Πρόκειται για το μολύβι ματιών MAC Eye Kohl στην απόχρωση Smolder. Ένα πολύ σκούρο γκρι, σχεδόν μαύρο χρώμα με μια υποψία λάμψης.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα επειδή απλώνεται εύκολα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να περίγραμμα στο πάνω και κάτω βλέφαρο αρχικά. Στη συνέχεια απλώστε το με το πινέλο της σκιάς. Επαναλαμβάνετε με το μολύβι ανάλογα με την ένταση που θέλετε η οποία πρέπει να είναι αισθητή στο κέντρο του βλεφάρου και να “σβήνει” όσο πλησιάζετε στην εξωτερική γωνία.

Σύμφωνα με τον Pecheux το συγκεκριμένο μακιγιάζ μπορείτε να το πετύχετε σε 5 λεπτά. Για να ολοκληρώσετε το look απλώνετε μία στρώση μαύρης μάσκαρα στις βλεφαρίδες ενώ αν θέλετε ακόμη πιο δραματικό αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε περίγραμμα στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου με ένα μαύρο μολύβι.

Για να αναδειχθούν τα μάτια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα πρέπει η επιδερμίδα να είναι άψογη και ματ. Χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα blush στα ζυγωματικά σε ροδακινί απόχρωση και κραγιόν στον ίδιο τόνο.

Μην ξεχάσετε τα φρύδια. Είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Θα πρέπει να τα τονίσετε δημιουργώντας τέλειο σχήμα και χρώμα χρησιμοποιώντας μια σκιά (φρυδιών) ή μολύβι ένα τόνο πιο σκούρα από το φυσικό.

Το smokey eye look είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του επόμενου φθινοπώρου και προλαβαίνετε να το υιοθετήσετε πριν ζεστάνει πολύ ο καιρός.

Διαβάστε ακόμη:

H Bella και η Gigi Hadid σας παρουσιάζουν το πιο πρακτικό hair trend

Τα genius μυστικά μακιγιάζ των celebrities

Keywords
Τυχαία Θέματα