Ο Tom Hanks πολιτογραφήθηκε Έλληνας από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε, σήμερα, τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Tom Hanks.

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας, έχει παντρευτεί με Ελληνίδα και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο. Εδώ και πολλά χρόνια ο Αμερικανός Tom Hanks περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο.

Έτσι έγινε Έλληνας
ο διάσημος ηθοποιός

Η πολιτογράφηση αφορά τόσο τον διάσημο αστέρα του Χόλυγουντ, όσο και τη σύζυγό του, αλλά και τα δύο τους παιδιά. Η πολιτογράφηση έγινε κατόπιν προσωπικού ενδιαφέροντος που έδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που δείχνει ο Tom Hanks για την Ελλάδα, αλλά και την πλούσια φιλανθρωπική του δράση, και αφού είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Η δυνατότητα τιμητικής πολιτογράφησης δόθηκε με ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου: Η σχετική ρύθμιση προβλέπει τη χορήγηση υπηκοότηττας σε πρόσωπα που προσφέρουν ιδιαίτερες υπηρεσίες στην πατρίδα. Ο Tom Hanks είχε πρωτοστατήσει για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον δήμο  Ραφήνας και τους πληγέντες από τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι, ενώ στην Αντίπαρο η οικογένεια Χανκς – Γουίλσον έχει ακίνητη περιουσία.

Περισσότερα στο protothema.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Γνωστός Έλληνας εξομολογείται πως δεν είναι καλά οικονομικά: “Περιμένω τρία χρόνια να…” 

Αυτοκτόνησε γνωστός ηθοποιός σε ηλικία 37 ετών 

George Michael: Πέθανε η αδερφή του ακριβώς τρία χρόνια μετά τον θάνατό του

Keywords
Τυχαία Θέματα