Πέτρος Συρίγος: Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες έκπληξη!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό την Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες έκπληξη! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

1 κοτόπουλο(1,5kg περίπου) κομμένα στα 16 κομμάτια

1 κ.τ.σ μουστάρδα

100 ml λευκό κρασί

1 κ.τ.σ γιαούρτι

3 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 κ.τ.σ ρίγανη

χυμό από 1 ½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή

Για τις πατάτες

5 μέτριες πατάτες

100 γρ βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

μαϊντανός, πάπρικα

Εκτέλεση:

Σε

ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και πάνω κάτω αντιστάσεις. Τοποθετούμε ένα ταψί στον φούρνο με νερό και ακουμπάμε το κρέας μας πάνω στην σχάρα -αυτό είναι το μυστικό για να πέφτει το λίπος στο νερό.

Ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ανά διαστήματα τους απλώνουμε με ένα πινέλο λίγη από τη μαρινάδα. Τέλος τα σερβίρουμε με πατάτες σωτέ ή σαλάτα.

Για τις πατάτες

Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους κατά το ήμισυ, δεν πρέπει να τις βράσουμε τελείως για να μην σπάσουν. Έπειτα τις κόβουμε στην μέση και μετά κυδωνάτες.

Αλατίζουμε τις πατάτες και σοτάρουμε σε βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρουν χρώμα τις γυρνάμε και από την άλλη πλευρά -μην τις ανακινείτε πολύ γιατί θα σπάσουν. Τέλος τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και πάπρικα.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα